A hírt bizonyára már mindenki tudja, a Magyarország Cukormentes Tortája versenyben idén a Pöttyös Panni fantázia névre keresztelt termék nyerte. A hivatalos megfogalmazás szerint: az üde málna mousse kellemesen savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. Ugyanakkor a szilva jól harmonizál a mákos piskótával is, amelyben a mák intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé.
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett versenyen 2012-től minden évben megmérhetik kreativitásukat és szaktudásukat a cukrászok. A cél nem csupán modern és egészséges receptek, valamint új technológiák bevezetése a magyar cukrászatokba, hanem a figyelem felhívása az egészséges életmód fontosságára. A tortákhoz a hozzávalókat minden évben a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistájáról választhatják a cukrászok. A szervezők...