Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Hűsítve fűt

2019. augusztus

A vénasszonyok nyara még jócskán tartogathat olyan forró napokat, melyek elviseléséhez a legkisebb segítség is jól jön. Így a sok folyadék, a könnyen emészthető ételek, a csekélyebb kalória-fogyasztás, meg a frissítő-hűsítő ízek is. Mindezeket együtt nyújtja a joghurt. Amit nem csupán felhasználni, hanem elkészíteni is könnyű. A házi változat kikísérletezéséhez pedig kifejezetten jól jönnek a meleg nyárutó napok.

Ennek a tejszármazéknak annyi az előnyös tulajdonsága, hogy a dietetikus-szövetség (MDOSZ) Táplálkozási Akadémiája egy önálló füzetet is szentelt a joghurtnak. Mint írják: "fehérjéje teljes értékű, jól hasznosul, könnyebben emészthető, ugyanis a tejsavbaktériumok által termelt tejsav finom csapadék formájában kicsapja a fehérjét, így sokkal nagyobb felületen hozzáférnek az emésztőenzimek, gyorsabbá téve a lebontást." Az erjesztés során a kiindulásnak használt tej zsírtartalma érdemben nem változik, viszont a cukor egy része tejsavvá alakul. E savassága miatt lesz a tejnél jobban eltartható a joghurt. S ez az az íz, amitől oly' frissítő hidegen fogyasztva a nyári melegben.

Így lehet használni házi fagylaltok alapanyának is, vagy sokkal egyszerűbben: hűs gyümölcsjoghurtként tálalva. Utóbbihoz elég beledarabolni/törni/turmixolni valamilyen éppen hozzáférhető gyümölcsöt, s lehűteni. (Ez igencsak különbözni fog a "gyümölcsjoghurt" nevet használó ipari termékektől: valódi gyümölcs íze lesz, nem csupán édes, s sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz.)

Ezek a hetek kívánják a könnyű édes-savanyú leveseket is,...


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.