Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Lépésváltás

2019. október

Kisgyerekekről kérdezik gyakran aggódva, hogy "eszik-e rendesen?", az idősektől inkább azt, hogy "iszik-e eleget?". E kettő között viszont bárkitől kérdezhetnénk ugyanígy: gyalogolsz-e eleget? Jogos lenne az aggódó érdeklődés, hiszen miként a hiányos táplálkozás és a kiszáradás pusztítja az embert, úgy öli a mozgásdeficit is. Ráadásul sok adat utal arra, hogy ha magyar felnőtteket kérdeznénk, többségük csakis "nem"-mel válaszolhatna.

A látszat ellenére nem is olyan egyszerű megmondani, hogy mennyit is kellene gyalogolni pusztán az egészségmegőrzéshez. A napi 10 ezer lépés, mint szükséges norma eléggé beégett a köztudatba az elmúlt évtizedekben, de ez inkább a sikeres marketing eredménye, mint a tudományé. Négy esztendeje a BBC News cikkében Catrine Tudor-Locke, a Louisiana Állami Egyetem docense idézte fel, hogy az 1964-es Tokiói Olimpia közeledte lázba hozta a japán hobbifutókat is, s egy helyi cég piacra dobott számukra egy lépésszámlálót. Ennek a kereskedelmi szlogenje volt a "10 ezer lépés", ami ezután már mint egy tudományos norma terjedt el a világon.

Azóta sokfelé és sokféle szakmai ajánlás született e témában, kutatások is keresték az egészségmegőrzéshez túllépendő küszöbértéket....


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.