Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Presszó-tudomány

2020. február

Hatalmas összegeket mozgat meg a kávé világpiaca, így nem csoda, hogy a kutatók is gyakran és szívesen foglalkoznak fogyasztásának az egészséget érintő hatásaival. Azt már korábban kimutatták, hogy a rendszeres kávézás csökkenti néhány elterjedt betegség halálozási kockázatát. Ám arról mindmáig keveset tudni, hogy miféle mechanizmus révén érheti ezt el, meghosszabbítva ezzel például a diabéteszesek életét?

Tavaly nyáron a Nottinghami Egyetem tudósai arra jutottak, hogy ez a frissítő ital az emberek úgynevezett barna zsírszöveteit aktivizálja, amelyeknek így felpörög az energiafogyasztása. Az pedig mérsékli a vércukor- és a vérzsírszintet, s segítheti a fogyást is, ami kétségkívül segítheti a diabéteszes szövődmények elkerülését is.

Egy másik, a közelmúltban a Medicalxpress.com tudományos portálon ismertetett kutatás teljesen más irányból közelített. A houstoni dr. Li Jiao és munkatársai a kávézásnak a bélrendszer baktériumflórájára gyakorolt hatását vizsgálták. Ők azt találták, hogy a rendszeres fogyasztók mikrobiomjának összetétele sokkal egészségesebb, mint a kávékerülőké. Az előbbiek baktériumközössége gazdagabb volt, egyenletesebben is oszlott el a bélrendszerükben. Ezen felül jobb volt a...


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.