Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Riadó idő van

2020. június

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján idén nyáron is sok gyötrően forró napra, időszakra számíthatunk. Tavaly [2019] már júniusban is - pedig ez még korántsem tipikusan a kánikulák hónapja - volt hőségriadó. Azaz a tisztifőorvosnak figyelmeztetnie kellett az embereket, hogy védekezzenek tudatosan, mert az éjszakánként sem enyhülő forróság az egészségüket is fenyegeti. Ha nincs mód legalább időnként hűsölni, megpihenni, akkor a szervezet előbb-utóbb belerokkan abba az erőfeszítésbe, hogy a működéséhez megfelelő hőmérsékletre hűtse le magát. Ez a küzdelem még a "hibátlan" fiatalokat is kimeríti, az idősebbeket és a betegeket pedig kifejezetten durván meggyötri. Egyebek mellett ilyenkor jobban fenyeget a kiszáradás, durvább lehet a vércukoringadozás is. Mondhatnánk, minden Celsius-fok, amivel sikerül hűteni az emberek környezetét, egy pici fellélegzést enged a szervezetüknek.

Ám idén már - túl a koronavírus-járvány egy hullámán - másképp cseng a klasszikus tanács, miszerint, aki teheti, a hőségnapokon legalább néhány órára menjen légkondicionált helyre. A szociális távolságtartás hatását semmivé tevő légkondicionálókkal, s a zárt terekben nagyobb légmozgást gerjesztő ventilátorokkal szemben is indokolt lehet az óvatosság.

Emiatt is felértékelődhetnek azok a "konzervatív" megoldások, amelyek kevesebb kockázattal, természetesebb eszközökkel teszik elviselhetőbbé az ember környezetét. Erre egy jó példa a bécsi, ahol a tavalyi...


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.