Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Egészséges pékség

2020. augusztus

2020 a házi pékségek reneszánszát hozta. A sláger ugyan az otthoni kenyérsütés lett, de aki azt sikerrel vette, az előtt a kelesztés-dagasztás-gyúrás-sütés kalandja egy sokkal szélesebb pályát nyitott meg. A saját ízek keresésére a kalácsok, pizzák és a különféle pék- és cukrászsütemények tésztái is számtalan lehetőséget kínálnak. Sőt, a kifőzésre szánt, házi - zöldségekkel, fűszerekkel gyúrt - tészták is remek terepet kínálnak a kísérletezéshez. S kiválóan illeszkednek is a nyárhoz: egy könnyű feltéttel gyorsan elkészíthető, színes újdonság lehet belőlük a családi asztalon.

Ám e kísérletezésnek lehet az élvezeten és az esztétikán túli haszna is: lehet egy kicsit jobbra, egészségesebbre cserélni a megszokott ételeket. Ennek egyik kézenfekvő módja - különösen a pékáruknál - a "beépített" sótartalom csökkentése. Egy másik, s sokkal szélesebb körben alkalmazható eszköz a lisztek változatosabb használata. Ennek legegyszerűbb módja: ahol és amennyire lehet, a "fehérek" helyett a teljeskiőrlésű változatok választása.

Erre egy egészen friss ösztönzést kínál a British Medical Journal [2020] júliusi száma is. Abban Yang Hu és munkatársai három nagy, évtizedeket átfogó amerikai kutatás eredményeit összegezve vizsgálták a...


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.