Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Beteglét-tudomány

2021. november

Nem sokat ér az orvos tudománya, ha maga a beteg nem veszi ki részét a diabétesz terápiájából. Ahhoz persze őt is ki kell képezni, ami viszont egyelőre nem erőssége a cukorbeteg-gondozásnak. Ezért is alakított ki erre közös ajánlást hét szakmai szervezet. Az amerikai diabetológusok, háziorvosok, ápolók, gyógyszerészek szakmai társaságai által is elfogadott útmutatót dr. Hidvégi Tibor ismertette a közelmúltban a MedicalOnline-on.

A szerzők szerint mindenkinek meg kell kapnia a lehetőséget, hogy megismerje a diabéteszét, s elsajátítsa azokat a praktikus ismereteket és magatartásmintákat, amelyek enyhíthetik annak terheit. Ez igazi közös érdeknek látszik. Az önmenedzselés megtanítása-megtanulása ugyanis azt ígéri, hogy kevesebb lesz a szövődmény, így a beteg is jobb életet élhet, s a kezelése is kisebb társadalmi költséget igényel.

Az ajánlás négy olyan kritikus időpontot, szituációt nevez meg, amikor egy betegnek különösen nagy szüksége van új ismeretekre, illetve a régiek felfrissítésére. A képzés először a diagnózis megállapításakor, közlésekor válik aktuálissá. Ezt követően évente indokolt a "frissítés", ám akkor hamarabb is, ha a kezeléssel nem sikerül elérni a kitűzött célértéket. Hasonlóan kritikus, újabb készségek kialakítását kívánó időszakok azok, amikor fény derül valamilyen szövődmény kialakulására, vagy amikor lényegesen változik a beteg élethelyzete.

Ha a páciensek megkapják a szükséges támogatást az...


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.