Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Álom az álomról

2021. december

Az alvásnak nem csupán az időtartama, hanem a kezdete és a vége is befolyásolhatja az ember egészségét. Azt régen tudjuk - kutatások is bizonyítják -, hogy aki keveset vagy rosszul alszik, az kiszolgáltatottabb például az elhízásnak, az inzulinrezisztenciának meg a keringési betegségeknek. Egy friss tanulmány most azzal bővítette az ismereteinket, hogy mikori ágyba térés szolgálja legjobban a szív egészségét?

Shahram Nikbakhtian és munkatársai novemberben [2021] számoltak eredményeikről az Európai Kardiológiai Társaság folyóiratában. Ők arra jutottak, hogy azok között a legkisebb a különféle szívbetegségek előfordulási valószínűsége, akik este 10 és 11 között mennek aludni. Akik csak egy órával később nyugszanak le, azoknál 12 százalékkal, akik kettővel, azoknál 25 százalékkal nő ez a rizikó. Ám a korai lefekvés sem vezet jóra: a 10 előtt aludni térőknél is nagyobb a szívbetegségek kialakulásának kockázata, az ő többletük 24 százalék.

Az ideális ébredési időponttal már régebb óta foglalkozik a tudomány. Különösen a gyerekekre fókuszálnak. Az ő napirendjük ugyanis viszonylag könnyen alakítható. Szinte csak megállapodás kérdése, hogy mikor kezdődjön az iskolai tanítás: az ugyanúgy indulhatna akár 7-től, akár 9-től is. Ugyanakkor úgy tűnik: alvásigény szempontjából legkevésbé éppen a diákok biológiai szükségleteit veszi figyelembe "a...


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.