Sajttorta
Hozzávalók:
140 g zabkeksz
500 g mascarpone (light)
50 g margarin
4 dl habtejszin
130 g eritrit
40 g expressz zselatin
1 darab vaníliarúd
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1036,3 KJ/280,2kcal
Elkészítés:
1. A kekszet aprítógépben összetörjük. Hozzákeverünk 30 g eritritet és 50 g olvasztott margarint, majd a masszát belenyomkodjuk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába.
2. A krémsajtot elkeverjük 100 g eritrittel, és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magját.
3. A habtejszint (cukrozatlan) felverjük habverővel, közben hozzáadjuk a zselatin fix port. Az egészet összekeverjük a krémsajttal.
4. A krémet a kekszes alapra öntjük, elengyengetjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.