Zabkeksz (15 darabhoz)
Hozzávalók:
30 g eritrit (édesítőszer)
80 g zabpehelyliszt
55 g zabpehely
55 g kókuszreszelék
1 db tojás
50 g kókuszolaj
60 g étcsokoládé (min.70%-os)
30 g dióféleség (dió, mandula)
½ tk szódabikarbóna
¼ tk só
½ tk őrölt fahéj
1 tk vaníliaaroma
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
536 KJ/ 127,6 kcal
Elkészítés:
1. Egy tálban összekeverjük az édesítőszert, zabpehelylisztet, zabpelyhet, kókuszreszeléket, szódabikarbónát, sót és a fahéjat.
2. Hozzáadjuk a tojást, a kókuszolajat és a vaníliát. Alaposan elkeverjük. A csokoládét és a magokat apróra vágjuk, majd beleforgatjuk a masszába.
3. 15 db egyenlő részre osztjuk a masszát, golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távol, a tenyerünkkel óvatosan lenyomjuk a golyókat, attól függően, milyen vastag kekszet szeretnénk.
4. 10 perc alatt készre sütjük, hagyjuk a tepsin kihűlni.