Citromos keksztekercs (24 szelethez)
Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz (darált)
2 ek kakaópor
30 dkg eritrit (édesítőszer)
2 ek instant kávé
3 dl tej (1,5 %-os)
½ csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
1 db citrom leve és héja
10 dkg kókuszreszelék
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
854,7 KJ (203,6 kcal)
Elkészítés:
1. A darált háztartási kekszet összegyúrjuk a kakaóporral, az instant kávéval, 10 dkg eritrittel. 1,5 dl tejet apránként adagolunk hozzá. A masszának könnyen nyújthatónak kell lenni.
2. A pudingport 1,5 dl tejben 20 dkg eritrittel sűrűre főzzük. A puha margarint robotgép segítségével kihabosítjuk, kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd a citrom levével és héjával ízesítjük.
3. A kekszes masszát 2 felé osztjuk, majd egyenként 2 alufólia között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével, és szorosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik tekerccsel is.
4. Alufóliába csomagolva pár órára hűtőbe tesszük, majd a fóliából kibontva, kókuszreszelékben meghempergetjük, és vékony szeletekre vágva kínáljuk.