Húsvéti márványkuglóf
Hozzávalók:
210 g teljes kiőrlésű búzaliszt
90 g búzaliszt
150 g eritrit (édesítőszer)
100 g margarin
3 db tojás
3 dl tej (1,5 %-os)
1 csomag sütőpor
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
1 tk vaníliaaroma
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
9145 KJ (2177 kcal)
Elkészítés:
1. A vajat kicsit megolvasztjuk, majd az édesítőszerrel és a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadunk 2,5 dl tejet, és összekeverjük.
2. A liszteket egy tálban összekeverjük a sütőporral, majd apránként hozzáadjuk a tejes keverékhez, és csomómentesre keverjük. Kétfelé vesszük a masszát. Az egyik feléhez adjuk a vaníliaaromát, a másik feléhez pedig a kakaóport és a maradék 0,5 dl tejet.
3. Egy kuglófformát kivajazunk, kilisztezünk, és elkezdjük a rétegezést. Felváltva csorgatjuk bele a vaníliás és a csokis masszát körbe-körbe a formába.
4. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.