Linzer (kb. 40 darabhoz)
Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
20 dkg tönkölybúza finomliszt
10 dkg eritrit por (édesítőszer)
20 dkg vaj
1 db tojás
10 dkg cukormentes málnalekvár
1 csipet só
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
291 KJ (70 kcal)
Elkészítés:
1. A liszteket egy tálban elkeverjük az édesítővel, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a vajjal, közben hozzáadjuk a tojást és egy csipet sót. Cipóvá formázzuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. A tésztát lisztezett gyúródeszkán 3 mm vékonyra kinyújtjuk, ízlés szerint kiszaggatjuk (csinálhatunk karácsonyi mintákat belőle), és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 180 fokon előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
3. Hagyjuk kihűlni, majd 2-2 kekszet lekvárral összeragasztunk.