Levendulás csokifagyi
Hozzávalók:
400 ml cukormentes habtejszín
200 ml cukrozatlan sűrített tej
75 g cukormentes étcsokoládé
2 ek szárított levendulavirág
2 tk eritrit (édesítőszer)
2 db tojássárgája
1 csipet só
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
7703 KJ (1834 kcal)
Elkészítés:
1. A tejszínt a sűrített tejjel forráspontig melegítjük, tűzről levéve hozzáadjuk a levendulavirágokat. Lefedve kb. 45 percig állni hagyjuk.
2. A tojássárgákat az édesítővel felhabosítjuk, majd lassan folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a leszűrt levendulás tejszínhez. Mehet bele egy csipet só, pár percig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. Hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, és addig keverjük míg fel nem olvad.
3. A masszát egy hideg dobozba öntjük, mélyhűtőbe tesszük és fél óránként 3-4 alkalommal kézi mixerrel átkeverjük. Fagyikanállal gombócolva tálaljuk.