Kölesfelfújt (15 szelet)
Hozzávalók:
15 dkg hántolt köles
0,5 liter kókusztej (cukormentes)
4 db tojás
40 g eritrit (édesítőszer)
2 tk vaníliás eritrit
1 csipet só
40 dkg málna
reszelt citromhéj
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
284 KJ (68 kcal)
Elkészítés:
1. A kókusztejet egy lábosban felforraljuk, majd hozzáadjuk a kölest és gyakori kevergetés mellett kb.15 perc alatt tejberizs sűrűségűre főzzük.
2. Fedő alatt langyosra hűtjük, jól átkeverjük, hozzáadjuk az édesítőszereket és egy fél citrom reszelt héját.
3. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat gyors mozdulatokkal belekeverjük, majd a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a kölesbe, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
4. A málnaszemeket a tetejére szórjuk, kicsit belenyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
5. Fahéjas eritrittel megszórhatjuk a tetejét.