Tejfölös karalábéleves tészta
Hozzávalók:
32 dkg karalábé, tisztított
1,5 ek graham liszt / teljes kiőrlésű búzaliszt
1 fej vöröshagyma
1 ek olaj
0,08 dl tejföl 12% zsírtartalmú
1 csokor petrezselyemzöld
4 dkg tészta, durum
fehérbors
só
Elkészítés:
1. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon só hozzáadásával megpároljuk.
2. A karalábét megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a vöröshagymára téve, vízzel felöntve puhára főzzük.
3. A levesbetétnek szánt durumtésztát külön kifőzzük.
4. A liszttel, tejföllel habarást készítünk, amit óvatosan hozzámelegítve a leveshez adunk.
5. Kiforralás után ízesítjük, sóval, fehérborssal, apróra vágott petrezselyemzölddel.