Sütőtökleves (4 személyre)
Hozzávalók:
200 g sütőtök
1 maréknyi gomba (erdei)
1 darab (kisméretű) burgonya
2 evőkanál napraforgóolaj
1 darab vöröshagyma
4 evőkanál rizskrém
1 szelet Graham kenyér
néhány csepp tökmagolaj
1 kk. kakukkfű
1 kk. kurkuma
1 kk. őrölt gyömbér
1 tk. só
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
220,12 kcal
Elkészítés:
1. A sütőtököt hosszában kettévágjuk, kimagozzuk, negyedeljük, és héjastul sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben puhára sütjük.
2. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a gombát. Ízesítjük a fűszerekkel és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
3. Amikor a burgonya megpuhult, hozzáadjuk a megsült sütőtököt, amit a héjából kikanalaztunk. További 5 percig főzzük.
4. Tűzről levéve víz hozzáadása mellett botmixerrel tejszín sűrűségűre turmixoljuk. Tűzre visszahelyezve hozzácsorgatjuk a leveshez a rizskrémet, és forrásig melegítjük.
5. Néhány csepp tökmagolajjal pirított kenyérkockákkal díszítjük.