Medvehagymafőzelék
(4 személyre)
Hozzávalók:
600 g medvehagyma
2 gerezd fokhagyma
500 ml tej (1,5 %-os)
50 ml olaj
2 ek teljes kiőrlésű liszt
400 ml tejszín
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1436 KJ (342 kcal)
Elkészítés:
1. A felforrósított olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha összeesett a medvehagyma, felöntjük a tejjel és 500 ml vízzel.
2. Ha a levelek megfőttek, a lisztet kikeverjük 100 ml vízzel, majd hozzáadjuk a főzelékhez. Ha felforrt, beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük a főzeléket.
3. Tükörtojással tálalhatjuk.
WEB/REC/C/2025/IV/01-06v.