Babbal töltött padlizsán
(2 személyre)
Hozzávalók:
1 db (közepes méretű) padlizsán
3 ek olívaolaj
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
400 g fehér babkonzerv
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1781 KJ (424 kcal)
Elkészítés:
1. A padlizsánt elfelezzük, a padlizsán húsát kiszedjük a töltelékhez egy kanállal.
2. A padlizsánt megsózzuk és fejtetőre fordítjuk, fél órát hagyjuk állni. Utána lemossuk a héjakról a sót.
3. 1 evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a padlizsán húsát, a fehér babot, az apróra vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és kb. 20 percig pároljuk.
4. Olajjal kikent tepsire tesszük a padlizsánt és megtöltjük a töltelékkel. 2 evőkanál olajat elkeverünk 2 evőkanál vízzel és meglocsoljuk vele a tetejét.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Köretként fogyasztható hozzá főtt quinoa.
WEB/REC/C/2025/V/01-06v.