Currys csirkeragu kölessel
(4 személyre)
Hozzávalók:
160 g köles
2 ek olaj
1 db vöröshagyma
300 g brokkoli
2 db paradicsom (közepes)
300 g édesburgonya
200 g sárgarépa
400 g csirkemell
2 dl kókuszital (cukormentes)
2 tk curry
só
bors
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1885 KJ (449 kcal)
Elkészítés:
1. A kölest puhára főzzük kétszeres mennyiségű vízben. A zöldségeket apró kockára vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük.
2. Az olajon megfonnyasztjuk a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az édesburgonyát, a sárgarépát és a felkockázott csirkemellet is. Sóval, borssal fűszerezzük, majd fedő alatt néha egy kevés vizet aláöntve megpuhítjuk a zöldségeket a hússal.
3. Amikor félpuhák a zöldségek, hozzáadjuk a paradicsomot és a brokkolit, fedő alatt további 5 percig pároljuk. Levesszük a fedőt, majd hozzáöntjük a kókusztejszínt és megszórjuk curryvel. 10-15 percig alacsony lángon főzzük.
4. Párolt kölessel tálaljuk.
WEB/REC/C/2025/X/01-06v.