Összefogás a cukorbetegekért
A Diabétesz Kontroll Program célja, hogy rendhagyó módon hívja fel a 2-es típusú cukorbetegek és hozzátartozóik figyelmét a diabétesz legfontosabb problémáira, választ adjon a hétköznapok gyakorlati kérdéseire és tanácsot nyújtson a betegség kezelésére.
Már regisztrált? Lépjen be...
Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Impresszum

A DKP mobilalkalmazás a Diabétesz Kontroll Program közreműködésével, a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára fejlesztett, olyan vércukorszint naplózó alkalmazás, melynek célja, hogy segítse a napi vércukor értékek rögzítését és azok alakulásának nyomon követését. Az alkalmazás továbbá lehetővé teszi az Accu-Chek Instant készülékről érkező adatok fogadását és azok kiegészítését.

AZ ALKALMAZÁS TARTALMA:

Regisztráció, szinkronizáció:

A regisztrált felhasználók adataikat a mobilalkalmazásban és a dkponline.hu weboldalon is rögzíthetik, nyomon követhetik, módosíthatják. A személyes adatok szinkronizálásra kerülnek a web és mobil platformok között, azonban a mérési adatok nem. A Kedvezmények és az Érdekes tartalmak menüpontok kizárólag a regisztrált felhasználók számára érhető el.

Kezdő képernyő

A Kezdő képernyőn minden elérhető menüpontot egy listában láthatja. Amennyiben ki szeretne lépni az alkalmazásból azt is tudja megtenni, az utolsó, Kijelentkezés menüponttal.

Vércukorszint mérése:

A Vércukorszint mérése felső részén megtekintheti az adott napon utoljára manuálisan rögzített vagy az Accu-Chek Instant készülékről érkező vércukor értékét, az adott napi átlag vércukor értékét, valamint az elmúlt 7 napra vonatkozó átlagos vércukor értékét is. Mindemellett diagramon nyomon követheti az összes, adott napig manuálisan rögzített és/vagy az Accu-Chek Instant készülékről érkező alacsony, normál és magas vércukorértékek százalékos megoszlását is.

A képernyő alsó részén a dkponline.hu weboldalhoz kapcsolódó 360° View adatlap látható, mely mind az alkalmazásba manuálisan felvitt, mind az Accu-Chek Instant készülékről érkező adatokat ábrázolja.

Az egyes vércukoradatokat az applikáción keresztül a Vércukorszint mérése képernyő alján található kék Megosztás gombbal megoszthatja telefonja segítségével sms-ben, e-mailben vagy egyéb alkalmazások segítségével.

A Vércukoradatok grafikusan menüpontban a grafikonon 3 nap adatai tekinthetők meg, az alacsony és magas értékek piros jelöléssel, a normál (zöld) sávban elhelyezkedő értékek pedig szürke jelöléssel láthatók. A grafikonhoz a „csepp” ikonnal adhat hozzá új értéket.

Értékhatárok:

Alacsony vércukorszint: > 4,49
Normál vércukorszint: 4,5-7,8
Magas vércukorszint: 7,81 <

Tipp: A korábban felvitt adatait a grafikon balról jobbra csúsztatásával tekintheti meg.

Vércukor érték manuális hozzáadása:

Az applikáció alsó sávjában lévő csepp ikon megérintését követően a Vércukorszint képernyőn a mérés eredményét a diagramon a narancssárga gomb óramutató járásával megegyező irányba történő csúsztatásával vagy a diagram közepén szereplő értékre nyomva adhatja meg.

A mérés dátuma és az alkalom kiválasztása kötelező, de emellett megadhatja a mérés idejét, az étkezés mennyiségét, továbbá a közérzetét egy 1-től 5-ig terjedő skálán (1: nagyon gyenge, 2: gyenge, 3: közepes, 4: jó, 5: kiváló).

Accu-Chek Instant készülékről érkező adatok fogadása:

Az Accu-Chek Instant készülék DKP mobilalkalmazással történő használata előtt a vércukormérőt a telefonnal párosítani szükséges.

A vércukormérőt egyszerre csak 1 eszközzel lehet párosítani. Egy második eszközzel történő párosítás felülírja az első párosítást. A vércukormérőnek és a párosítandó eszköznek 1 méteren belül szükséges lennie egymástól. A vércukormérő (bekapcsoló)gombját hosszan lenyomva kell tartani, amíg a Bluetooth szimbólum meg nem jelenik a készüléken. Ekkor megjelenik, illetve villog a párosítás és a vezeték nélküli szimbólum is.

Ezután elindíthatja a DKP mobilalkalmazást telefonkészülékén, majd a felugró ablakban kiválaszthatja, hogy szinkronizálni szeretné az adatait az Accu-Chek Instant készülékről. Ezután engedélyeznie kell a szükséges hozzáféréseket, majd a párosításhoz adja meg a vércukormérő hátoldalán található PIN kódot. Amennyiben a párosítás sikeres, az OK felirat jelenik meg a vércukormérőn. Ezután a DKP alkalmazás a vércukormérőről leszinkronizálja a méréseket.

A DKP mobilalkalmazás minden egyes elindításakor vagy újabb méréskor kísérletet tesz a vércukormérőn található új adatok leszinkronizálására, melyről a felső sávban lévő sávban tájékoztatási is ad az applikáció. Ehhez a vércukormérőnek és a Bluetooth üzemmódnak bekapcsolt állapotban szükséges lennie.

A későbbiek folyamán is szinkronizálhatja készülékét Accu-Chek Instant vércukormérővel a Beállítások/Adatkezelés/Accu-Chek szinkronizáció menüpontban.

Vércukor adatok (lista nézet/jobb felső sarokban elhelyezkedő narancssárga ikon és alsó menüsorban található balról a második ikon):

Ebben a nézetben áttekintheti és a nyílra nyomva módosíthatja a manuálisan felvitt adatait; illetve kiegészítheti az Accu-Chek Instant készülékről érkező vércukor adatait az alkalom, a mérés ideje, az étkezés mértéke, továbbá a közérzet megadásával (az Accu-Chek Instant készülékről érkező vércukor adat nem módosítható). Az adatok a Vércukoradatok mérése található 360° View grafikonon is a módosítás szerint változnak.

Tipp: Az „online 360° View Átfogó Vércukorszint-értékelő Rendszert” a dkponline.hu oldalon tetszőlegesen elküldheti kezelőorvosának e-mailben, vagy kinyomtatva elviheti a következő vizsgálatra, hogy orvosa átfogó képet kapjon az Ön anyagcsere állapotáról, és ennek függvényében megtehesse a szükséges módosításokat a kezelésben.


Érdekes tartalmak:

Az Érdekes tartalmak menün belül különböző témákban olvashat cikkeket, mint Életmódváltás, Kockázatok, Étkezés és Élet cukorbetegen.

Az egyes kategóriákon belül megjelenő tartalmak frissítéséhez internetkapcsolat szükséges. A cikkek megtekintéséhez regisztráció szükséges.

Emlékeztetők:

Az Emlékeztetők funkción belül lehetőség van gyógyszer-, recept- és szűrővizsgálat emlékeztetők beállítására.

A Gyógyszer emlékeztető funkción belül akár napi egyszeri, kétszeri, háromszori, négyszeri, illetve heti gyakoriságú emlékeztetőt is beállíthat, amely a kiválasztott időpont(ok)ban jelez.

Kedvezmények:

A Kezdőképernyőről vagy a felső sáv jobb felső sarkában található százalékjel ikonra lépve különböző kedvezmények érhetők el a regisztrált felhasználók számára.

Amennyiben a kedvezmény patikákban, üzletekben váltható be, úgy a kedvezmény kupon alatt található „Patikakereső” gombra lépve tekintheti meg azokat a legközelebb eső üzleteket és címüket, ahol érvényesíthetőek a kedvezmények.

Patikakereső:

A térképen ábrázolva is láthatja, hogy hol helyezkednek el a releváns beváltóhelyek.

Beállítások:

A Beállítások menüpont alatt megadhatja személyes adatait; ha addig regisztráció nélkül használta az alkalmazást, regisztrálhat; valamint jelszavas védelmet is beállíthat.

Mind regisztrációval, mind regisztráció nélküli használat esetén lehetősége van a felvitt adatai exportálására (iOS: iCloud, Android: Dropbox), importálására és törlésére is; emellett szinkronizálhatja készülékét Accu-Chek Instant vércukormérővel.

A regisztrációt követően beléphet a webes felületre is, személyes adatai szinkronizálásra kerülnek, eléri az alkalmazásban található Kedvezmények funkciót, valamint megtekintheti a Tudástárban a cikkek teljes tartalmát.

A regisztráció feltétele az adatkezelési nyilatkozat elfogadása.

A Jelszavas védelem funkción belül a regisztrált felhasználók használhatják a regisztrációkor megadott jelszavukat, a regisztráció nélküli felhasználók pedig megadhatnak egy jelszót, amellyel védhetik adataikat.

A Kezdő képernyőn továbbá megtalálható az Impresszum, az Adatkezelési szabályzat – amelynek elfogadása a regisztráció feltétele, valamint lehetősége van az alkalmazás értékelésére a bal felső sarokban lévő ikonra kattintva.

Az alkalmazás üzemeltetője:
Codevision Kft.
Budapest, Király u. 77. 1077

www.dkponline.hu
e-mail: info@dkponline.hu

A DKP Online program szervezője:
Roche Magyarország Kft.
2040 Budaörs, Edison utca 1.
Ügyfélszolgálat: info@dkponline.hu
www.dkponline.hu/impresszum