Összefogás a cukorbetegekért
A Diabétesz Kontroll Program célja, hogy rendhagyó módon hívja fel a 2-es típusú cukorbetegek és hozzátartozóik figyelmét a diabétesz legfontosabb problémáira, választ adjon a hétköznapok gyakorlati kérdéseire és tanácsot nyújtson a betegség kezelésére.
Már regisztrált? Lépjen be...
Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Impresszum

A DKP mobilalkalmazás a diabétesszel élők számára fejlesztett vércukorszint naplózó alkalmazás, melynek célja, hogy segítse a napi vércukorértékek rögzítését és azok alakulásának nyomon követését, illetve egyéb tartalmakat is nyújt a felhasználók számára (pl. Kedvezmények, Emlékeztetők). Az alkalmazás továbbá lehetővé teszi az Accu-Chek Instant készülékkel mért vércukoradatok fogadását és azok kiegészítését.


AZ ALKALMAZÁS TARTALMA:

Regisztráció, szinkronizáció:

A regisztrált felhasználók adataikat a DKP mobilalkalmazásban és a www.dkponline.hu weboldalon is rögzíthetik, nyomon követhetik, módosíthatják. Kizárólag a személyes adatok kerülnek szinkronizálásra a web és mobil platformok között, azonban a mérési adatok (pl. vércukorérték, mérési idő stb.) nem. A Vércukorszint mérése, Vércukoradatok listanézet, Vércukoradatok grafikusan, Kedvezmények és az Érdekes tartalmak menüpontok kizárólag a regisztrált felhasználók számára érhetők el.

Kezdő képernyő:

A Kezdő képernyőn minden elérhető menüpontot egy listában láthatja.

Az alkalmazásból a Kijelentkezés menüpontra kattintva kiléphet.

Vércukorérték manuális hozzáadása:

A Vércukorszint mérése menüpontban a képernyő felső részén található kördiagram közepén szereplő értékre nyomva rögzíthet manuálisan is vércukorértéket, amit pl. egy másik vércukormérővel végzett el.. A megadott érték minden esetben 0,6-33,3 mmol/L közötti lehet.

A mérés dátuma és az alkalom kiválasztása kötelező, de emellett megadhatja a mérés idejét, az étkezés mennyiségét, továbbá a közérzetét egy 1-től 5-ig terjedő skálán (1: nagyon gyenge, 2: gyenge, 3: közepes, 4: jó, 5: kiváló).

Accu-Chek Instant készülékkel mért vércukoradatok fogadása/Szinkronizáció:

Figyelem: A vércukoradatok letöltéséhez a DKP applikációba be kell jelentkezni!

Az Accu-Chek Instant készülék DKP mobilalkalmazással történő használata előtt a vércukormérőt a telefonnal párosítani szükséges.

A vércukormérőt egyszerre csak 1 eszközzel lehet párosítani. Egy második eszközzel történő párosítás felülírja az első párosítást. A vércukormérőnek és a párosítandó eszköznek 1 méteren belül szükséges lennie egymástól.

A szinkronizáció lépései:

 1. Nyomja meg a főmenü gombot, majd válassza ki a Beállítások menüpontot! Ezt követően az Adatkezelés részben válassza ki az Accu-Chek szinkronizáció opciót!

 2. Amennyiben még nincs párosítva Accu-Chek Instant készüléke a telefonjával:

  1. A vércukormérő kikapcsolt állapotában, nyomja meg és tartsa lenyomva a vércukormérő be/kikapcsoló gombját, amíg a Bluetooth szimbólum megjelenik!

  2. Android készülékről engedélyezze a hozzáférést a készülék földrajzi helyzetéhez.

  3. Amikor az alkalmazás kéri, adja meg a vércukormérője hátoldalán található hat számjegyű PIN kódot.

 3. Navigáljon át a Vércukorszint mérése, a Vércukoradatok grafikusan vagy Vércukoradatok listanézet menüpontra! Ezt követően az alkalmazás automatikusan keresni kezdi a vércukormérőt, melyről az alkalmazás tetején található sárga sávban tájékoztatást is ad. A vércukormérőnek „ébren” kell lennie ahhoz, hogy az alkalmazás megtalálja.

A DKP mobilalkalmazás minden újabb méréskor kísérletet tesz a vércukormérőn található új adatok leszinkronizálására, melyről a felső sávban lévő sárga sávban tájékoztatási is ad az applikáció. Ehhez a vércukormérőnek és a Bluetooth üzemmódnak bekapcsolt állapotban szükséges lennie.

A későbbiek folyamán is szinkronizálhatja készülékét Accu-Chek Instant vércukormérővel a Beállítások/Adatkezelés/Accu-Chek szinkronizáció menüpontban.

Amennyiben a korábban már szinkronizált készülékkel az adatátvitelben hibát tapasztal, próbálja meg telefonkészüléke és az Accu-Chek készüléke közötti Bluetooth kapcsolatot megszűntetni és újra párosítani a két készüléket.


Vércukoradatok listanézet:

A Vércukoradatok listanézet menüpontban tudja nyomon követni manuális és Accu-Chek Instant készülékből szinkronizált méréseit.

Ebben a nézetben áttekintheti és egy adott értékre kattintva módosíthatja a manuálisan felvitt adatait; illetve kiegészítheti az Accu-Chek Instant készülékről érkező vércukoradatait az alkalom, a mérés ideje, az étkezés mértéke, továbbá a közérzet megadásával (az Accu-Chek Instant készülékről érkező vércukoradat nem módosítható).

A Saját mérésein felül, amennyiben Önnel megosztásra került egy másik felhasználó mérése azt a jobb oldalon található nyíl segítségével megtekintheti. Az Ön által megosztott adatokat módsítani nem lehetséges.

A lista nézetben lévő adatokat a nyíl bal oldalán található szemetesláda ikonnal törölheti, valamint egyedileg az adott mérések balra húzásával egyénileg is törölhetőek a mérési adatok.

Vércukoradatok grafikusan:

A Vércukoradatok grafikusan felső részén megtekintheti az adott napon utoljára manuálisan rögzített vagy az Accu-Chek Instant készülékkel mért vércukoradatát, az adott napi átlagos vércukorértékét, valamint az elmúlt 7 napra vonatkozó átlagos vércukorértékét is. Mindemellett diagramon nyomon követheti az összes, adott napig manuálisan rögzített és/vagy az Accu-Chek Instant készülékkel mért alacsony, normál és magas vércukorértékek százalékos megoszlását is.  
A grafikonon az addig rögzített adatai tekinthetők meg, az alacsony és magas értékek piros valamint kék, míg a normál (zöld) sávban elhelyezkedő értékek pedig szürke jelöléssel láthatók. Értékhatárok:
Alacsony vércukorszint: > 4,49
Normál vércukorszint: 4,5-7,8
Magas vércukorszint: 7,8 <

Tipp: A korábban felvitt adatait a grafikon balról jobbra csúsztatásával tekintheti meg.

Érdekes tartalmak:

Az Érdekes tartalmak menün belül különböző témákban olvashat cikkeket, mint Életmódváltás, Kockázatok, Étkezés és Élet cukorbetegen.

Az egyes kategóriákon belül megjelenő tartalmak frissítéséhez internetkapcsolat szükséges. A cikkek megtekintéséhez regisztráció szükséges.


Emlékeztetők:
Az
Emlékeztetők funkción belül lehetőség van gyógyszer-, recept- és szűrővizsgálat emlékeztetők beállítására.

A Gyógyszer emlékeztető funkción belül akár napi egyszeri, kétszeri, háromszori, négyszeri, illetve heti gyakoriságú emlékeztetőt is beállíthat, amely a kiválasztott időpont(ok)ban jelez.


Kedvezmények:
A Kezdőképernyőről vagy a felső sáv jobb felső sarkában található százalékjel ikonra lépve különböző kedvezmények érhetők el a regisztrált felhasználók számára.


Beállítások:
A
Beállítások menüpont alatt megadhatja személyes adatait, valamint jelszavas védelmet is beállíthat.
Regisztrált felhasználóknak lehetősége van a felvitt adatai exportálására (iOS: iCloud, Android: Dropbox), importálására és törlésére is; emellett szinkronizálhatja készülékét Accu-Chek Instant vércukormérővel.


Az alkalmazásban lehetősége van adatai megosztására az alábbi módokon:

 • a kiválasztott aktuális mérés eredményének azonnali megosztására a Vércukormérés listanézet menüponton keresztül vagy mérés létrehozásakor. Nem mentett mérés megosztásakor először el kell menteni az aktuális mérést.

 • a teljes saját mérési lista azonnali exportálása (megosztása) a Beállítások menüpontból. Csak a felhasználó saját mérései kerülnek exportálásra, a fiókhoz csatolt megosztott mérések nem. Ebben az esetben az Adatok exportálása fájlból menüre kattintva egy ún.. dkp kiterjesztésű file-ban oszthatja meg a méréseit azzal a file küldő rendszerrel (e-mail, sms stb), amelyet, Ön kiválaszt. A file-t ezáltal egy másik felhasználó vagy akár egy esetleges telefoncsere alkalmával Ön a saját adatait képes lesz a DKP alkalmazásába importálni Android készüléken az Adatok importálása fáljból funkcióval, iOS készülékről a file megnyitásával automatikusan beimportálja az applikáció az Ön adatait, így egyszerre követheti nyomon a saját és az importált adatokat. Az adatok csak újabb importálással frissülnek, nem minden mérésnél automatikusan.

FONTOS: A megosztott file-t le kell menteni arra a készülékre, amelynek DKP alkalmazásba importálni kívánjuk.

A file megnyitása alkalmával Android készüléken automatikusan a Beállítások menüpontba jutunk, ahol az Adatok importálása fájlból menüpontra kattintva nyithatjuk meg a file-t. A file automatikusan a bekerülnek a Vércukoradatok listanézet menüpontba és itt Saját méréseim mellett lévő narancssárga nyíllal léphetünk át a velünk megosztott adatok listájára.

iOS készüléken a letöltött file automatikusan felajánlja a DKP applikációval való társítást, melyre kattintva az alkalmazásba importálja az adatokat. Szintén a Vércukoradatok listanézet menüpontra kattintva innentől mindkét felhasználó adatai elérhetőek lesznek.

FIGYELEM: amennyiben megosztja saját felelősségére vércukoradatait, egy másik Ön által kiválasztott felhasználó számára elérhetővé teszi azt.

 • a Beállítások menüpontból az iCloud vagy Dropbox megosztására (Adatok exportálása/importálása Dropboxba vagy iCloudba), melyet mindenképpen érdemes rendszeresen elvégeznie. Amennyiben korábban nem mentette vércukoradatit, és törli az alkalmazást készülékéről, elveszti vagy lecseréli készülékét, a fent említett személyes adatain kívül az összes adata el fog veszni és újra importálásra csak abban esetben van, ha a teljes mérési listát megosztotta korábban.

A regisztráció feltétele az adatkezelési nyilatkozat elfogadása.

A Jelszavas védelem funkción belül a regisztrált felhasználók használhatják a regisztrációkor megadott jelszavukat, a regisztráció nélküli felhasználók pedig megadhatnak egy jelszót, amellyel védhetik adataikat.


A menüben továbbá

megtalálható az Impresszum, az Adatkezelési szabályzat – amelynek elfogadása a regisztráció feltétele, valamint lehetősége van az alkalmazásértékelésére a jobb felső sarokban lévő ikonra kattintva.

Az alkalmazás üzemeltetője: Codevision Kft., 1077 Budapest, Király u. 77.

Web: www.dkponline.hu

e-mail: info@dkponline.hu


A DKP Online program szervezője: Roche Magyarország Kft., 2040 Budaörs, Edison utca 1.
Ügyfélszolgálat: info@dkponline.hu

www.dkponline.hu/impresszum


A Diabétesz Kontroll Program a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche