Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

HASZNÁLATI LEÍRÁS ÉS IMPRESSZUM

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a DKP applikáció nem minősül orvostechnikai eszköznek, így nem nyújt egészségügyi tanácsot és a cukorbetegség kezelésére vonatkozó útmutatást. Az alkalmazás nem használható a cukorbetegség diagnosztizálására, és nem helyettesíti a kezelőorvossal folytatott konzultációt. Az alkalmazás használata mellett mindig kérje ki kezelőorvosa véleményét, és annak használata során kerülje az egészségügyi állapotával kapcsolatos, önálló döntés meghozatalát.

A DKP mobilalkalmazás a diabétesszel élők számára fejlesztett vércukorszint, inzulin- és szénhidrátbetiveli értékeket, valamint az iOS Apple Health és Android Fitbit alkalmazásból szinkronizált sport/mozgás tevékenységeket naplózó alkalmazás. Ennek célja, hogy segítse a napi vércukor-, inzulin- és szénhidrátértékek, mozgás tevékenységek rögzítését és azok alakulásának nyomon követését, illetve egyéb tartalmakat is nyújt a felhasználók számára (pl. Kedvezmények, Emlékeztetők). Az alkalmazás továbbá lehetővé teszi az Accu-Chek Instant készülékkel mért vércukoradatok fogadását és azok kiegészítését.

AZ ALKALMAZÁS TARTALMA:

Szinkronizáció:

Kezdő képernyő:

A Kezdő képernyőn megtalálható a beállítások (jobb felső sarokban fogaskerék) ikon. Az alkalmazás lényegesebb funkciói a lista nézetben találhatóak.

1. Vércukorérték manuális hozzáadása:

A Mérések főmenün belül a Rögzítés és ábrázolás almenüpontot kiválasztva a képernyő alsó részén található plusz jelre kattintva válik elérhetővé a menüsor amelyen belül a Vércukorszint mérése menüpont kiválasztásával rögzíthet manuálisan is vércukorértéket, amit pl. egy másik vércukormérővel végzett el. A megadott érték minden esetben 0,6-33,3 mmol/L közötti lehet.

A mérés dátuma és időpontja automatikusan felveszi a pillanatnyi értéket, de mindkettő módosítható. Az alkalom kiválasztása kötelező, de emellett megadhatja a közérzetét egy 1-től 5-ig terjedő skálán (1: nagyon gyenge, 2: gyenge, 3: közepes, 4: jó, 5: kiváló).

A bevitt érték rögzítéséhez szükséges rákattintani a képernyő alján található piros pipára.

2. Inzulinbevitel manuális hozzáadása:

A Mérések főmenün belül a Rögzítés és ábrázolás almenüpontot kiválasztva a képernyő alsó részén található plusz jelre kattintva válik elérhetővé a menüsor amelyen belül az Inzulinbevitel menüpont kiválasztásával rögzíthet beadott inzulin mennyiséget manuálisan. A megadott érték 0,5-70 U (egység) közötti lehet.

Az inzulinbevitel dátumának, időpontjának, mennyiségének és típusának megadása kötelező, emellett emlékeztetőt lehet beállítani.

A bevitt érték rögzítéséhez szükséges rákattintani a képernyő alján található piros pipára.

3. Szénhidrátbevitel manuális hozzáadása

A Mérések főmenün belül a Rögzítés és ábrázolás almenüpontot kiválasztva a képernyő alsó részén található plusz jelre kattintva válik elérhetővé a menüsor, amelyen belül a Szénhidrátbevitel menüpont kiválasztásával rögzíthet bevitt szénhidrát mennyiséget manuálisan. A megadott érték 0-199 gramm közötti lehet.

A szénhidrátbevitel dátumának, időpontjának, mennyiségének megadása kötelező.

A bevitt érték rögzítéséhez szükséges rákattintani a képernyő alján található piros pipára.

4. Mozgás manuális hozzáadása

A Mérések főmenün belül a Rögzítés és ábrázolás almenüpontot kiválasztva a képernyő alsó részén található plusz jelre kattintva válik elérhetővé a menüsor, amelyen belül a Mozgás menüpont kiválasztásával rögzíthet mozgás formát manuálisan. Kiválaszthatja a Dátumot, Mozgás formát valamint a Mennyiséget. A bevitt érték rögzítéséhez szükséges rákattintani a képernyő alján található piros pipára.

5. Megjegyzés manuális hozzáadása

A Mérések főmenün belül a Rögzítés és ábrázolás almenüpontot kiválasztva a képernyő alsó részén található plusz jelre kattintva válik elérhetővé a menüsor, amelyen belül a Megjegyzés menüpont kiválasztásával rögzíthet megjegyzést manuálisan.

6. Accu-Chek Instant készülékkel mért vércukoradatok fogadása/Szinkronizáció:

Az Accu-Chek Instant készülék DKP mobilalkalmazással történő használata előtt a vércukormérőt a telefonnal párosítani kell.

A vércukormérőt egyszerre csak 1 eszközzel lehet párosítani. Egy második eszközzel történő párosítás felülírja az első párosítást. A vércukormérőnek és a párosítandó eszköznek 1 méteren belül kell lennie egymástól.

A szinkronizáció lépései:

 1. Kattintson a Beállítások (fogaskerék) ikonra! Ezt követően az Adatkezelés részben válassza ki az Accu-Chek szinkronizáció opciót!
 2. Amennyiben még nincs párosítva Accu-Chek Instant készüléke a telefonjával:
  1. A vércukormérő kikapcsolt állapotában, nyomja meg és tartsa lenyomva a vércukormérő be/kikapcsoló gombját, amíg a Bluetooth szimbólum megjelenik! Amennyiben Ön az Accu-Chek Instant készülék új verziójával rendelkezik, a vércukormérő kikapcsolt állapotában nyomja meg és tartsa nyomva a vércukormérő oldalán található alsó gombot (▼), amíg a Bluetooth® szimbólum meg nem jelenik.
  2. Amikor az alkalmazás kéri, adja meg a vércukormérője hátoldalán található hat számjegyű PIN kódot.
 3. Navigáljon át a Rögzítés és ábrázolás vagy Naplózás menüpontra! Ezt követően az alkalmazás automatikusan keresni kezdi a vércukormérőt, melyről az alkalmazás tetején található sárga sávban tájékoztatást is ad. A vércukormérőnek „ébren” kell lennie ahhoz, hogy az alkalmazás megtalálja.

Az Accu-Chek Instant készülék a vércukorszintet 16 tizedesjegy pontossággal méri, de ebből a kijelzőn csak egy tizedesjegyet jelenít meg. Ezért esetenként előfordulhat, hogy a mobil alkalmazás és a készülék által kijelzett érték között 0,1 mmol/L eltérés mutatkozik. Ilyen esetben kérjük az alkalmazás által mutatott értéket vegye alapul.

A DKP mobilalkalmazás minden belépéskor kísérletet tesz a vércukormérőn található adatok szinkronizálására, amelyről a felső sávban lévő sárga sávban tájékoztatást is ad. Ehhez a vércukormérőnek és a Bluetooth üzemmódnak bekapcsolt állapotban kell lennie.

A későbbiek folyamán is párosíthatja készülékét Accu-Chek Instant vércukormérővel a Beállítások/Adatkezelés/Accu-Chek szinkronizáció menüpontban.

Amennyiben a korábban már párosított készülékkel az adatátvitelben hibát tapasztal, próbálja meg telefonkészüléke és az Accu-Chek készüléke közötti Bluetooth kapcsolatot megszüntetni és újra párosítani a két készüléket.

Amennyiben az Accu-Chek Instant vércukormérő párosítása/szinkronizációja a DKP applikációval lassabb a megszokottnál, illetve az adatátvitel akadozik és/vagy hiányos, kérjük cseréljen elemet az Accu-Chek Instant vércukormérőben (a vércukormérő 2 db CR2032 típusú, lítium gombelemmel működik).

7. Mozgás adatok szinkronizációja Apple Health (iOS) és Fitbit (Android) alkalmazások

Apple Health:

A DKP alkalmazás letöltése után, az alkalmazás engedélyt kér az Apple Health alkalmazás különböző kategóriáinak eléréséhez. Olvasási és írási engedély: Gyaloglás és futás távolsága, Inzulin bevitel, Kerékpározott távolság, Lépésszám, Szénhidrátbevitel, Vércukor. Csak olvasási engedély: Gyakorlat percei.
A felhasználó minden kategóriához külön állíthatja az olvasási és írási jogot. Az engedély kérő alkalmazáson belüli felugró üzenet csak egyszer jelenik meg. A kategóriákhoz való hozzáférést a továbbiakban az Apple Health alkalmazásból lehet módosítani.
A felhasználó az alkalmazáson belül a Beállításokból irányíthatja a szinkronizáció működését. Az automatikus szinkronizáció bekapcsolásakor az alkalmazás minden felvett adatot rögzít az Apple Health-be, illetve automatikusan letölti az ott rögzített méréseket. Manuálisan a felhasználónak lehetősége van az Apple Health alkalmazásból csak fel- illetve letölteni adatokat. Az adatok törlése nem szinkronizálódik. Ez azt jelenti, hogy ha egy szinkronizált adatot törlünk az Apple Health-ből, a DKP alkalmazáson belül meg fog maradni.

Fitbit:
A DKP alkalmazás Beállítások menüpontjában tudja a Mozgási adatok automatikus szinkronizációját bekapcsolni. Ekkor megjelenik a Fitbit alkalmazás tájékoztató képernyője. A tájékoztató képernyőt a Vissza gomb megnyomásával tudja elhagyni. Ezután megjelenik a Fitbit bejelentkezési felület, itt meg kell adnia a Fitbit profiljához tartozó e-mail címet és jelszót. Amennyiben Facebookkal vagy Google-lel regisztrált, azt az opciót válassza. Ezután adjon engedélyt, hogy az aktivitás adatokhoz hozzáférjen a DKP alkalmazás, majd nyomja meg az "Allow" gombot.

8. Naplózás:

A Mérések főmenün belül a Naplózás almenüpontban vagy a Rögzítések és ábrázolás almenüponton belül a képernyő jobb oldalán lent található Adatok listanézet menüpontban tudja nyomon követni a manuálisan bevitt és az Accu-Chek Instant készülékből szinkronizált méréseit, illetve a manuálisan bevitt inzulin és szénhidrát valamint mozgás adatok beviteleit.

Ebben a nézetben áttekintheti és egy adott értékre kattintva módosíthatja a manuálisan felvitt adatait; illetve kiegészítheti az Accu-Chek Instant készülékről érkező vércukoradatait az alkalom, továbbá a közérzet megadásával (az Accu-Chek Instant készülékről érkező vércukoradat nem módosítható).

A Saját mérésein felül, amennyiben Önnel megosztásra került egy másik felhasználó mérése, azt a jobb oldalon található nyíl segítségével megtekintheti. Az Ön által megosztott adatokat módosítani nem lehetséges.

A jobb oldalon felül található felhasználó ikont megnyomva, majd az exportálás ikonra kattintva lehetőség van a saját méréseim kiexportálására .csv illetve .pdf formátumban. Lásd bővebben a 17-es pontban.

A lista nézetben lévő adatokat a nyíl bal oldalán található szemetesláda ikonnal törölheti, valamint egyedileg az adott mérések balra húzásával is törölhetőek a mérési adatok.

9. Rögzítés és ábrázolás:

A Mérések főmenün belül a Rögzítés és ábrázolás almenüpont felső részén megtekintheti az adott napon utoljára manuálisan rögzített vagy az Accu-Chek Instant készülékkel mért vércukoradatát, valamint az elmúlt 7, 14, 30 és 90 napra vonatkozó átlagos vércukorértékét is. A grafikonon az addig rögzített adatai tekinthetők meg, az alacsony és magas vércukorszint értékek piros valamint kék, a normál (zöld) sávban elhelyezkedő értékek pedig zöld jelöléssel láthatók, a bevitt inzulin mennyiségek sárga és lila színnel láthatóak, a bevitt szénhidrát mennyiségek pedig barna színnel.

Tipp: A korábban felvitt adatait a grafikon balról jobbra csúsztatásával tekintheti meg.

10. Érdekes tartalmak:

Az Érdekes tartalmak főmenün belül a Cikkek almenüt kiválasztva különböző témákban olvashat cikkeket, mint Életmódváltás, Kockázatok, Étkezés és Élet cukorbetegen.

Az egyes kategóriákon belül megjelenő tartalmak frissítéséhez internetkapcsolat szükséges.

11. Receptek:

Az Érdekes tartalmak főmenün belül a Receptek almenüt kiválasztva elérhetőek cukorbetegeknek is fogyasztható receptjeink 3 kategóriában: Előétel, Főétel, Desszert. A receptek az alapanyagok tápanyagtartalmával is ki vannak egészítve, ami hasznos információval szolgál.

12. Emlékeztetők

Az Emlékeztetők funkción belül lehetőség van gyógyszer-, recept-, inzulin- és szűrővizsgálat emlékeztetők beállítására.

A Gyógyszer emlékeztető funkción belül akár napi egyszeri, kétszeri, háromszori, négyszeri, illetve heti gyakoriságú emlékeztetőt is beállíthat, amely a kiválasztott időpont(ok)ban jelez.

13. BMI Kalkulátor:

BMI kalkulátor: BMI (testtömeg-index) kalkulátor segítségével megtudhatja magassága és testsúlya megadásával, hogy BMI értéke mekkora, és az melyik tartományba esik.

14. Kedvezmények:

A Kezdőképernyőn a Kedvezmények menüpontra kattintva különböző kedvezmények érhetők el..

15. Beállítások:

A Beállítások (fogaskerék) ikon alatt kiválaszthatja az applikáció nyelvét, valamint jelszavas védelmet is beállíthat.
A felhasználóknak lehetősége van a felvitt adatai exportálására (.csv, iletve .pdf formátumokban) (iOS: iCloud, Android: Dropbox), importálására és törlésére is; emellett aktiválhatja/engedélyezheti a szinkronizációt Accu-Chek Instant vércukormérő készülékével, Apple Health (iOS) vagy Fitbit (Android) alkalmazásokkal.

A beállításokban található a ”Lokális autentikáció” lehetőség. Ezt bekapcsolva az alkalmazás indításakor a felhasználónak mindig azonosítania kell magát az eszköz biztonsági zárjával. Amíg ezt nem teszi meg nem tudja elkezdeni az alkalmazás használatát.

(A beállítás csak akkor kapcsolható be ha az eszközön van beállítva biztonsági zár.)

16. Gyors segítség:

Alkalmazásunk Gyors segítség menüpontjában Digitális ügyfélszolgálatunk, az Accu-Chek Instant készülékkel kapcsolatos segítséget nyújt. Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem ügyintézőink egyikével kommunikál, hanem előre feltöltött kérdések alapján navigál az elérhető információk között. Ebből eredően nem tud egyedileg megfogalmazott kérdéseket feltenni. Az elérhető információk nem minősülnek szaktanácsadásnak. Amennyiben egészségügyi problémára keres választ, forduljon közvetlenül kezelőorvosához.

17. Az alkalmazásban lehetősége van adatai megosztására az alábbi módokon:

 • a kiválasztott aktuális mérés eredményének azonnali megosztása az Adatok listanézet menüponton keresztül vagy mérés létrehozásakor. Új mérés megosztásakor először el kell mentenie az aktuális mérést.

 • a teljes saját mérési lista azonnali exportálása, majd megosztása a Beállítások menüpontból. Csak a felhasználó saját mérései kerülnek exportálásra, a fiókhoz csatolt megosztott mérések nem. Ebben az esetben az Adatok exportálása fájlba menüre kattintva egy ún. dkp kiterjesztésű file-ban oszthatja meg a méréseit azzal a fileküldő rendszerrel (e-mail, sms, stb), amelyet Ön kiválaszt. A file-t ezáltal egy másik felhasználó, vagy akár egy esetleges telefoncsere alkalmával Ön a saját adatait képes lesz a DKP alkalmazásába importálni Android készüléken az Adatok importálása fáljból funkcióval. iOS készülékről a file megnyitásával automatikusan importálja az applikáció az Ön adatait, így egyszerre követheti nyomon a saját és az importált adatokat. Az adatok csak újabb importálással frissülnek, nem pedig minden mérésnél automatikusan.
  FONTOS: A megosztott file-t le kell menteni arra a készülékre, amelynek DKP alkalmazásába importálni kívánjuk. Az adatmegosztást elsődlegesen e-mail vagy sms használatával javasoljuk. Bizonyos adatmegosztó platformok (például: Viber, Messenger, Hangouts) blokkolhatják a .dkp kiterjesztésű file megosztását.
  A file megnyitása alkalmával Android készüléken automatikusan a Beállítások menüpontba jutunk, ahol az Adatok importálása fájlból menüpontra kattintva nyithatjuk meg a file-t. A file adatai automatikusan bekerülnek az Adatok listanézet menüpontba, és itt a Saját méréseim mellett lévő narancssárga nyíllal léphetünk át a velünk megosztott adatok listájára.
  iOS készüléken a letöltött file automatikusan felajánlja a DKP applikációval való társítást, amelyre kattintva az alkalmazásba importálja az adatokat. Szintén a Naplózás menüpontra kattintva innentől mindkét felhasználó adatai elérhetőek lesznek.
  FIGYELEM: amennyiben megosztja saját felelősségére vércukoradatait, bevitt inzulin- és szénhidrát mennyiségét, valamint az Apple Health vagy Fitbit alkalmazásokból szinkronizált mozgás adatokat egy másik, Ön által kiválasztott felhasználó számára elérhetővé teszi azt.

 • a Beállítások (fogaskerék) ikonból az iCloud vagy Dropbox megosztására (Adatok exportálása/importálása Dropboxba vagy iCloudba), melyet mindenképpen érdemes rendszeresen elvégeznie. Amennyiben korábban nem mentette vércukoradatait, és törli az alkalmazást a készülékéről, elveszti vagy lecseréli készülékét, a fent említett személyes adatain kívül az összes adata el fog veszni és újra importálásra csak abban esetben van lehetőség, ha a teljes mérési listát mentette korábban.

 • A felhasználóknak ezen felül lehetőségük nyílik a saját méréseik exportálására .csv illetve .pdf formátumba. Az exportálás befejezésével a felhasználó kiválaszthatja, hogy mely telepített alkalmazással szeretné használni az exportált dokumentumot.
  Az exportált adatokba belekerülnek a vércukormérés, inzulin bevitel, szénhidrát adatok is.
  Figyelem az exportált dokumentumba csak a felhasználó saját mérési kerülnek az importált mérések nem.

18. Általános információk.

A Jelszavas védelem funkción belül megadhatnak egy jelszót, amellyel védhetik adataikat.

A menüben továbbá megtalálható az Általános információk menüpont alatt az Impresszum, az Általános Szerződési Feltételek.

Az alkalmazás üzemeltetője: 4D Soft 1096 Budapest, Telepy utca 24. 2. emelet.

Web: www.dkponline.hu

A DKP Online program szervezője: Roche (Magyarország) Kft., 1112 Budapest, Balatoni út 2/A
Ügyfélszolgálat:hungary.diabetes@roche.com; Ingyenes zöldszám: 06-80-200-694

Az ügyfélszolgálat munkanapokon 9:00-17:00-ig fogadja a hívásokat. Ettől eltérő időpontokban visszahívás kérhető. A visszahívás a következő munkanapon 24 órán belül megtörténik.

www.dkponline.hu/impresszum

A Diabétesz Kliens Program a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.