Édesburgonya gnocchi mártással (6 személyre)
1. Az édesburgonyát meghámozzuk és kis darabokra vágva kevés sós vízben 30 perc alatt puhára főzzük. Amikor megfőtt, leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval áttörjük. Hagyjuk kihűlni.
2. Egy gyúródeszkára borítjuk a kihűlt édesburgonyát, apránként hozzáadjuk a lisztet, és jól összedolgozzuk. Egy nagy gombócot formázunk belőle, amit 4 darabra vágunk, ujjnyi vastag rudakat sodrunk és 1 cm-es darabokat vágunk belőle.
3. Forrásban lévő sós vízben addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére.
4. Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat felforrósítunk, hozzáadunk 2 gerezd felaprított fokhagymát és a fűszereket, sót, oregánót, kakukkfűvet, bazsalikomot, rozmaringot. A megfőtt, lecsepegtetett krumplinudlikat hozzáadjuk és néhány percig pirítjuk a fűszerekkel.
5. A szószhoz egy edényben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, pár percig pároljuk. Hozzáadunk 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, a kisebb darabokra vágott aszalt paradicsomot és a spenót leveleket. Felöntjük 0,5 dl vízzel és a tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és 10 percig főzzük.
6. A gnocchit a mártással tálaljuk, tetejét megszórva reszelt parmezánnal.