Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Receptek

A megfelelő étkezési szokások kialakítása elsődleges fontosságú a cukorbetegek számára.
Ilyenkor gyakran felmerül a kérdés, miből mennyit lehet fogyasztani. Segítünk a havonta frissülő receptjeinkkel, amelyek tápanyagtáblázatot is tartalmaznak!

Desszert

Almás muffin (20 db)

1. Az almákat megmossuk, magházát eltávolítva lereszeljük nagylyukú reszelőn.

2. A tojásokat kikeverjük a margarinnal, fahéjjal, sütőporral.

3. A tojásos margarinhoz adjuk a kétféle lisztet, és a végén beleforgatjuk a reszelt almákat.

4. Az almától és a fahéjtól édes ízt kap a tészta, de ha szükséges, még édesíthető energiamentes édesítőszerrel ízlés szerint.

5. A muffin formát kibéleljük és kiadagoljuk a tésztát.

6. Közepesen meleg sütőben, kb. 20 perc alatt aranysárga színűre sütjük.


Desszert

Céklás brownie

1. A főtt, pucolt céklát összeturmixoljuk.

2. Egy tálban kimérjük a liszteket, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat és a sót. Alaposan összekeverjük, majd a céklás krémhez adjuk. Végezetül az olajjal elkeverjük.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 160 fokon előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.


Desszert

Citromos keksztekercs (24 szelethez)

1. A darált háztartási kekszet összegyúrjuk a kakaóporral, az instant kávéval, 10 dkg eritrittel. 1,5 dl tejet apránként adagolunk hozzá. A masszának könnyen nyújthatónak kell lenni.

2. A pudingport 1,5 dl tejben 20 dkg eritrittel sűrűre főzzük. A puha margarint robotgép segítségével kihabosítjuk, kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd a citrom levével és héjával ízesítjük.

3. A kekszes masszát 2 felé osztjuk, majd egyenként 2 alufólia között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével, és szorosan feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik tekerccsel is.

4. Alufóliába csomagolva pár órára hűtőbe tesszük, majd a fóliából kibontva, kókuszreszelékben meghempergetjük, és vékony szeletekre vágva kínáljuk.


Desszert

Cukkinitorta avokádókrémmel (kb. 8 szelethez)

1. A diót, a kókuszlisztet, a sütőport és 2 darab zöld citrom héját elkeverjük.

2. A cukkinit lereszeljük. A tojásokat felverjük az eritrittel, hozzákeverjük a kókuszolajat, a joghurtot, a cukkinit, majd a lisztes keverékkel összedolgozzuk.

3. A masszából egyenként kisütünk 3 db 20-22 cm-es kerek tortalapot.

4. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, kimérjük a 20 dkg-ot, összedolgozzuk a kókusztejszínnel, 2 darab zöld citrom levével és héjával, majd 2 ek. eritrittel édesítjük.

5. A kihűlt tortalapok közé kenjük az avokádós krémet, a tetejére is kenünk, és pisztáciával megszórjuk.


Desszert

Csokis, sütőtökös pite (12 szelethez)

1. A sütőtököt kisebb kockákra vágjuk, kevés margarinon puhára pároljuk. Párolás után kihűtjük, majd turmixoljuk a tojásokkal, a tejszínnel, a fűszerekkel és az eritrittel.

2. A tésztát kitekerjük, vékony rétegben belenyomkodjuk a sütőformába, úgy, hogy az oldalán körben 5 cm-es perem legyen. A sütőtökös tölteléket beleöntjük, hogy egyenletesen szétterüljön a formában.

3. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 30 percig sütjük, majd 130 fokon tovább sütjük még 30 percig.

4. A csokimáz bevonathoz vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, a végén egy evőkanál olajjal hígítjuk. A tortára öntjük, és hagyjuk megdermedni.


Desszert

Diós bejgli (kb.20 adaghoz)

1. Az élesztőt egy csipetnyi cukorral 1,5 dl meglangyosított tejben felfuttatjuk, és a kétféle liszthez adjuk.

2. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval, a margarinnal,100 g eritrittel, tojás sárgájával valamint egy csipet sóval. A kidolgozott tésztát négy cipóra osztjuk, és meleg helyen 1 órán keresztül kelesztjük.

3. Elkészítjük a tölteléket: a darált diót 2 dl tejjel felfőzzük, elkeverjük 150 g eritrittel. Adunk hozzá reszelt citromhéjat és őrölt fahéjat.

4. A kelesztési idő letelte után a cipókat lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra és rásimítjuk a tölteléket. A két rövidebb oldalának a szélét visszahajtjuk, majd hosszanti oldalánál fogva feltekerjük.

5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük tojássárgájával. Kb. 15 perc után tojásfehérjével is átkenjük. Majd villával megszurkáljuk a rudakat, előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.


Desszert

Diós kalács

1. A darált diót főzzük fel ½  dl tejjel, édesítőszerrel, szegfűszeggel.

2. A liszteket keverjük össze, vajjal morzsoljuk el és az feloldott élesztővel dagasszuk. 

3. 20 perc pihentetés után, nyújtsuk ki a tésztát és vágjuk 12 darabra. 

4. A tésztát kenjük meg diótöltelékkel és sodorjuk fel majd ismét hagyjuk pihenni.

5. 200 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük pirosra.


Desszert

Eperturmix

1. Az eperszemeket alaposan mossuk meg.

2. Tegyük turmixgépbe az eperszemeket és az édesítőszert ha szükséges, és a tej 1/3 részét.

3. Turmixoljuk teljesen simára, majd öntsük fel a maradék tejjel.

4. Azonnal fogyasztjuk.


Desszert

Fahéjas alma bundában

1. Az almákat mossuk meg, a magházakat távolítsuk el és vágjunk körülbelül egy centiméteres vastagságú karikákra.

2. Az egész tojást verjük fel és a búzaliszttel, tejjel készítsünk masszát belőle. Ízesítjük fahéjjal.

3. A teflon serpenyőt forrósítsuk fel, majd olajozzuk ki. Az almakarikákat mártsuk bele a lisztes, tojásos masszába és a kiolajozott serpenyőben mindkét oldalát süssük meg!


Desszert

Gránátalmás grapefruit saláta

1. Megmossuk a gyümölcsöket és lehámozzuk a grapefruitot.

2. A gránátalmából kipattogtatjuk a magokat.

3. A grapefruit cikkeit szétszedjük és kisebb kockákra vágjuk.

4. A gyümölcsöket tálban összekeverjük és állni hagyjuk egy fél órára.

5. Behűtve fogyasztjuk.


Desszert

Hókifli (24 darabhoz)

1. A puha vajat az eritrittel krémesre verjük. Beleszórjuk a mandulalisztet, darált diót, darált mandulát, vaníliát. Robotgéppel összedolgozzuk.

2. A tésztából 7-8 grammnyit lecsippentünk, megsodorjuk és kiflit formázunk belőlük. Ezek 3-4 cm-es hókiflik lesznek. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, 175 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük.

3. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd vaníliás eritritporban megforgatjuk.


Desszert

Képviselőfánk (kb. 18 darabhoz)

1. A vizet összeforraljuk a kókuszzsírral. Hozzákeverjük a sóval és az édesítőszerrel elkevert zabpehelylisztet, majd 2-3 percig kevergetjük, amíg egynemű nem lesz. A tésztát levesszük a tűzről, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Folyamatosan keverjük, nehogy kicsapódjon a tojás.

2. Miután az összes tojást a tésztához adtuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teáskanálnyi halmokat teszünk egymástól kb. 2-3 cm távolságra.

3. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, amíg megnőnek a fánkok, majd 160 fokon még 15 percet sütjük.

4. A pudingporból a tejjel megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt a puding, a tejszínt felverjük az édesítőszerrel. 3-4 púpozott evőkanál tejszínhabot hozzákeverünk, a maradék tejszínhabot pedig félretesszük.

5. A megsült, kihűlt fánkokat felülről számítva kb. az 1/3 részénél elvágjuk. Mindegyikbe teszünk egy evőkanál tejszínhabos pudingot, majd a tetejére egy evőkanál tejszínhabot és a fánkok levágott kalapját.


Desszert

Körtés zabkása

1. A zabpelyhet a tejjel és ugyanannyi vízzel fel tesszük főni.

2. Ízesítjük fahéjjal, szükség szerint édesítőszerrel.

3. Ha megpuhult a zabpehely, még forrón belereszeljük a körtéket.

4. Melegen vagy hidegen is fogyaszthatjuk.


Desszert

Mákos sütemény (kb. 35 darabhoz)

1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a darált mákot, a sütőporral elkevert lisztet. Ízlés szerint édesítjük.

2. Kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntjük és közepes tűzön sütjük.


Desszert

Medvehagymás fonott kalács (2 darab kalácshoz)

1. Egy tálban elkeverjük a lisztet a tojással, vajjal, a felaprított medvehagymával és sóval. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A felfuttatott élesztőt a lisztes keverékbe keverjük, kézzel bedagasztjuk a tésztát.

2. Konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük. Miután megkelt, 6 egyenlő részre vágjuk, egy kalácshoz 3 tortarészt fonunk össze.

3. A kis gombócokat 3 egyenlő hosszúságú rúddá sodorjuk, az egyik végüknél összetapasztjuk, és befonjuk. Az összevont kalácsokat 30 percet hagyjuk szobahőmérsékleten kelni.

4. Egy tojást villával lazán felverünk, és megkenjük vele a kalácsokat. 180 fokon 25-30 percig sütjük.


Desszert

Mentás nektarinos torta (12 szelethez)

1. A zabpelyhet kézzel összegyúrjuk a lereszelt almával, fahéjjal, majd egy folpackkal bélelt 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.

2. A hideg tejszínt felverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk az egyik zacskó instant zselatint.

3. A nektarint az édesítőszerrel, a mentával, a citromlével és a joghurttal simára turmixoljuk, hozzákeverjük a másik zacskó zselatint, és elkeverjük a tejszínnel.

4. A krémet a zablapra öntjük, hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára. Tálaláskor nektarinszeletekkel, mentalevelekkel díszíthetjük a tortát.


Desszert

Ribizlis kókuszgolyó (kb. 9 darabhoz)

1. A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd robotgéppel is. Linzertészta sűrűségű állagot kell kapnunk.

2. Egy kicsit pihentetjük, majd gombócokat formázunk belőle, és megtöltjük 1-1 szem ribizlivel.


Desszert

Sajttorta

1. A kekszet aprítógépben összetörjük. Hozzákeverünk 30 g eritritet és 50 g olvasztott margarint, majd a masszát belenyomkodjuk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába.

2. A krémsajtot elkeverjük 100 g eritrittel, és hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magját.

3. A habtejszint (cukrozatlan) felverjük habverővel, közben hozzáadjuk a zselatin fix port. Az egészet összekeverjük a krémsajttal.

4. A krémet a kekszes alapra öntjük, elengyengetjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.


Desszert

Sütőtökös pogácsa

1. A sütőtököt megsütjük és összepürésítjük. Összedolgozzuk a liszttel, szódabikarbónával, reszelt sajttal, tejföllel, margarinnal, sóval. Az összegyúrt tésztát 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

2. A tésztát kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszúrjuk, bekockázzuk. Egy tojást felverünk 1 evőkanál olajjal, és átkenjük vele a pogácsák tetejét.

3. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.


Desszert

Szamócás rizsfelfújt

1. A vaniliás tejben főzzük meg a rizst, ha szükséges pótoljuk a tejet vízzel.

2. A  tojás sárgáját keverjük ki a margarinnal, édesítőszerrel, és a reszelt citromhéjjal.

3. A tojásfehérjét verjük habbá.

4. A kihűlt megfőtt rizst forgatjuk össze a tojássárgájával és fehérjével.

5. Öntsük kikent tűzálló edénybe a rizs felét, majd a megmosott felezett eper szemeket fektessük bele. Öntsük rá a rizs másik felét.

6. Közepesen meleg sütőben aranysárgára sütjük.


Desszert

Szilvás joghurtos zabpehely

1 A szilvákat megmossuk, apró kockára vágjuk.
2 A joghurtot megízesítjük egy kis fahéjjal, ízlés szerint édesítőszerrel, majd a felvágott szilvára öntjük.
3 A zabpelyhet belekeverjük a joghurtba.
4 Fogyasztás előtt hütőben pihentetjük.

Desszert

Téli turmix

1. Az almát és a banánt megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra.

2. Turmixgépbe tesszük a gyümölcsöket és a tejet, és a sima krémes állag eléréséig turmixoljuk.

3. Ha szükséges, édesítőszerrel édesítjük, fahéjjal fűszerezzük.


Desszert

Zabkeksz (15 darabhoz)

1. Egy tálban összekeverjük az édesítőszert, zabpehelylisztet, zabpelyhet, kókuszreszeléket, szódabikarbónát, sót és a fahéjat.

2. Hozzáadjuk a tojást, a kókuszolajat és a vaníliát. Alaposan elkeverjük. A csokoládét és a magokat apróra vágjuk, majd beleforgatjuk a masszába.

3. 15 db egyenlő részre osztjuk a masszát, golyókat formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távol, a tenyerünkkel óvatosan lenyomjuk a golyókat, attól függően, milyen vastag kekszet szeretnénk.

4. 10 perc alatt készre sütjük, hagyjuk a tepsin kihűlni.



A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.