Diós répatorta (12 szelet)
1. A sárgarépát meghámozzuk, apró lyukú reszelőn finomra reszeljük. Hozzáadjuk a reszelt narancshéjat. A kétféle lisztet egy tálban elkeverjük a fűszerekkel és a sütőporral.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájákat 120 g eritrittel felverjük.
3. A tojássárgájához adjuk az olajat, majd a lisztes keveréket. Végül a sárgarépát is hozzáadjuk, kézi mixerrel alaposan eldolgozzuk. Beleforgatjuk a durvára vágott diót. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Egyenlő arányban két részre osztjuk a tésztát. Kb. 17 cm-es tortaformában 175 fokon két lapot sütünk.
4. A megsült tortalapokat hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk, hogy négy tortalapot kapjunk.
5. A krémhez a mascarponét elkeverjük a krémsajttal, hozzáadunk 100 g eritritport, és a vaníliaaromát. Végül beledolgozzuk a puha vajat is. Felhasználás előtt hűtőbe tesszük 20 percre.
6. A torta összeállításához az egyik tortalapot tálcára tesszük, megkenjük a krém negyedével. Ráhelyezzük a következő lapot, amire ismét krém jön, majd a harmadik lap és újra krém. Végül ráhelyezzük az utolsó tortalapot. A maradék krémmel kívülről is beborítjuk. Hűtőszekrénybe hagyjuk pihenni legalább 4 órát. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük durvára vágott dióval.