Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Életmódváltás

Korfaragás

Így év elején sokan ébrednek arra, hogy most már tényleg tarthatatlan az a fölösleg, amit magukon cipelnek, de aztán mégis keveseknek sikerül megszabadulniuk tőle. Tavaly [2023] nyáron ismertetett egy 18 millió ember adatait feldolgozó amerikai vizsgálatot a JAMA Network miszerint 10-ből mindössze 1 túlsúlyos embernek sikerült egy éven belül legalább 5 százaléknyit leadnia a testtömegéből.


Életmódváltás

Mikor? Mennyit? Milyet?

Az közismert, hogy a 2-es típusú diabétesz elodázásának, s kezelésének is egyik kulcseszköze a fizikai aktivitás, de az mindmáig kérdéses, hogy mikor, milyen mozgás lehet erre a leghatásosabb.


Életmódváltás

Súlyos gondok

Ha hinni lehet a Google keresési statisztikáinak, akkor az emberek ezekben a hetekben tempósan veszítik el érdeklődésüket a fogyókúrák iránt. Persze az ünnepek után - ahogy ráállnak a fürdőszoba mérlegre - az szinte egyből, s hatványozottan tér majd vissza, de akkor sem lesz könnyebb csodás módszert találni a túlsúlytól való megszabadulásra.


Életmódváltás

Ha ismeri, legyőzheti

Míg az inzulin felfedezéséért épp' 100 esztendeje odaítélt Nobel-éremhez járó pénzből négyen is részesedtek, s a díj dicsőségén is osztoztak ketten, csupán egyikük születésnapja vált globális ünneppé. A fiatal - még a Nobel-díj odaítélésekor is csupán 32 esztendős - Frederick Grant Bantingot igazi népmesei hősként mutathatta be a korabeli média.


Életmódváltás

Van, amitől gyorsul az idő

Régebben, ha egy idős ember sokat ücsörgött, azt mondták, hogy éppen pihenget. Ma, aki sokat ül, arra azt is mondhatjuk már - a tudomány jóvoltából -, hogy éppen öregszik. Néhány éve a Kalifornia Egyetem kutatói az American Journal of Epidemiology című folyóiratban tették közzé eredményeiket, miszerint a napi 10 óránál többet ülő, s azt különösebb mozgással sem kompenzáló nők sejtjei biológiailag 8 évvel idősebbek az életkoruknál.A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.