Tudástár

Kimelegítés
Január-február általában nem használ a napi testmozgásnak, de a nők és a férfiak másképp reagálnak a cudar időkre. Ezt tűnik ki Soós Mihály doktori értekezéséből is, aki "Az élelmiszer-fogyasztói magatartás és a testtömeg-menedzselés összefüggései" című munkájához végzett kutatásokat.
Tovább
Zsír az agyban
A kutyapedagógia egy egész iskolája épül arra a hipotézisre, hogy az ebek viselkedésükkel tulajdonképpen a gazdájuknak mutatnak tükröt. Azaz minden bosszantó szokásuk, vagy éppen a zabolátlanságuk forrása az ember valamely következetlensége vagy kommunikációs hibája. Ezért magatartási zavarok esetén sem magát a kutyát próbálják "megjavítani", hanem a gazdát és a jószágot együtt "kezelik".

Tovább
Mozgásprogram-ajánló
"Ezzel a mozgásprogrammal csökkenthető a cukorbetegség kockázata" - így ajánlja a Magyar Életmódorvostani Társaság a honlapján Dvorák Márton tanácsait. A mozgásterapeuta azzal a hagyományos nézettel száll vitába, hogy elsősorban kardiógyakorlatokat kell végeznie annak, aki el akarja kerülni a 2-es típusú diabéteszt.

Tovább
Élethosszítás
Az egészséges élet egyik legsikeresebb propagátora egy 87 esztendős amerikai nyugdíjas. Az egykori vadászpilóta, majd műkereskedő akkor vált ismertté, amikor 2010-ben természetjáró nyereményjátékra hívta honfitársait.

Tovább
Kedvezményes ajánlat
Nem feltétlenül kell futócipő, kerékpár vagy uszodabérlet ahhoz, hogy az ember érezhetően javíthasson az életesélyein - ezt igazolta egy friss amerikai tanulmány. Az atlantai kutatók azt vizsgálták, hogy az egészségmegőrzéshez szükségesnek tartott minimum heti 150 perc fizikai aktivitásnál kevesebbnek is van-e kimutatható haszna.

Tovább