Tudástár

Mozgásprogram-ajánló
"Ezzel a mozgásprogrammal csökkenthető a cukorbetegség kockázata" - így ajánlja a Magyar Életmódorvostani Társaság a honlapján Dvorák Márton tanácsait. A mozgásterapeuta azzal a hagyományos nézettel száll vitába, hogy elsősorban kardiógyakorlatokat kell végeznie annak, aki el akarja kerülni a 2-es típusú diabéteszt.

Tovább
Zsír az agyban
A kutyapedagógia egy egész iskolája épül arra a hipotézisre, hogy az ebek viselkedésükkel tulajdonképpen a gazdájuknak mutatnak tükröt. Azaz minden bosszantó szokásuk, vagy éppen a zabolátlanságuk forrása az ember valamely következetlensége vagy kommunikációs hibája. Ezért magatartási zavarok esetén sem magát a kutyát próbálják "megjavítani", hanem a gazdát és a jószágot együtt "kezelik".

Tovább
Elhízás elleni nap
Minden évben május végén világszerte foglalkoznak ezzel a szó átvitt és szoros értelmében egyaránt súlyos problémával. Ugyanis az elhízás népegészségügyi jelentősége és társadalmi terhei ma már a dohányzáséval vetekszenek. Mivel az elhízás összetett és sok tényezőre visszavezethető probléma, csak úgy lehet kezelni, ha az érintettek egyesítik erőiket és együtt keresik a megoldási lehetőségeket.
Tovább
MOZGÁSFORMA-TERVEZÉS     
Akit még nem korlátoz fogyatékosság, diabétesz-szövődmény...
Tovább
SPORTBARÁTSÁG  
Aki sportolni hívja cukorbeteg barátját, az már megcselekedte az első jót aznapra...
Tovább