Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Életmódváltás

Nehéz atlétika

A leggyakoribb tanács, amit egy túlsúlyos ember kap, alighanem az, hogy "tessék többet mozogni!". Csakhogy aki túlsúlyos, annak éppen ez lehet igazán nehéz, sőt, olykor kifejezetten fájdalmas. Ezért is különösen érdekes vállalkozás a "Mozgásterápia alkalmazása a népbetegségekben" című - s e tárgyban elsőként megjelent hazai - szakmai útmutató.


Életmódváltás

Ad többet a kevesebb?

A diabétesz visszaszorításában is juthat némi szerep a világ egyik legjobb futballcsapatának. A Real Madrid ugyanis márciusban [2021] bejelentette, hogy szövetségre lép egy nagy brit műhúsgyártó céggel. Az utóbbi növényi fehérjékből - például borsóból - gyártott kolbászaival, hamburger-pogácsáival vált ismertté.


Életmódváltás

Hány lépés a határ?

Amerikai kutatók úgy vélték, hogy az egészségmegőrzéshez szükségesnek tartott és gyakran emlegetett napi 10 ezer lépés esetleg riasztóan sok az emberek egy része számára. Így Katherine S. Hall munkatársaival megpróbálta ellenőrizni: tényleg kell-e ennyi, vagy esetleg kevesebb napi gyaloglás is elég az önvédelemhez.


Életmódváltás

Anno 2021

Ez az esztendő bővelkedik a cukorbetegséggel kapcsolatos kerek jubileumokban. Közülük minden bizonnyal a legjelentősebb egy 100. évforduló.

A diabétesz a múlt század elejéig egyértelműen halálos betegségnek számított. Akinek már nem működött megfelelően a hasnyálmirigye, az menthetetlen volt.


Életmódváltás

Hogy tetszünk lenni?

Magyarország legnagyobb gasztro-kisebbsége a diabéteszeseké - ez is kiderült a legfrissebb "Európai lakossági egészségfelmérés"-ből. A hazai adatokat 2020 novemberében hozta nyilvánosságra a KSH. Ebből kitűnik, hogy nálunk a felnőttek ötöde követ tudatosan valamilyen sajátos étrendet.A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.