Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Élet cukorbetegen

Néhány lépés az ép észért

Az idősödés egyik legriasztóbb fenyegetése az elbutulás, ami a szellemi képességek csökkenésével az ember önállóságát is alááshatja. Az már régebb óta tudott, hogy a demencia rizikóját egyebek mellett a cukorbetegség is számottevően növeli. Öt esztendeje számolt be a Diabetes Care folyóirat a Dél-Kaliforniai Egyetem egy kutatásáról, amelyben ezt a kockázatnövekedést igyekeztek számszerűsíteni.


Élet cukorbetegen

Restartolt a stratégiaÉlet cukorbetegen

Érbarát az élete?

Pusztán a gyógyszeres kezelés nem elegendő a diabétesz szövődményeinek elkerülésére - ennek alátámasztására két tanulmány eredményét is bemutatta a közelmúltban a PLOS Medicine orvosi folyóirat. A cukorbetegség jellemzően a szív- és érrendszerben okozott károkon keresztül pusztítja a szervezetet.


Élet cukorbetegen

Remény és tudomány

Ma már tudjuk, hogy olykor a 2-es típusú diabétesz is gyógyítható, azaz elérhető vele a tartós remisszió, amikor gyógyszerek nélkül is normalizálódik a vércukor-szabályozás. Ennek lehetőségeit és esélyeit igyekezett jobban körülhatárolni egy idén [2023] májusban, a Diabetes, Obesity and Metabolism folyóiratban publikált kutatás.


Élet cukorbetegen

Talpra állítanák az ellátást

Május elején [2023] megjelent a diabéteszes láb gondozásának szakmai irányelve, amely e tünetegyüttes kezelésének legkorszerűbb eszközeit, s eljárásait foglalja össze a cukorbetegekkel foglalkozó hazai szakemberek számára.A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.