Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Élet cukorbetegen

Adatkezelés-terápia

A COVID-járvány hosszútávú hatásait még nem ismerjük, de a számos kártétele mellett alighanem lesz legalább egy pozitív következménye is. A jelek szerint az eddiginél nagyobb elismerést és szerepet kaphat a távkonzultáció a gyógyításban. Így nem lesz szükség személy

Élet cukorbetegen

Fel a fejjel!

Érezte már úgy cukorbetegként, hogy a diabétesz átveszi az irányítást az élete felett? Ez a fajta tehetetlenség-érzés lehangoltsághoz vagy súlyosabb esetben akár depresszióhoz is vezethet, ami csökkentheti a motivációnkat arra, hogy vigyázzunk magunkra, ami a jelenlegi járvány-helyzetben fokozottan veszélyes. Olyan ez, mint egy ördögi kör; a vércukorszint egyre romlik, ettől még rosszabb hangulatba kerülünk.

Élet cukorbetegen

Hogyan vigyázhatunk magunkra legjobban?

A koronavírus-hírek mindannyiunkat aggodalommal töltenek el. Igaz ez a fiatalokra, idősekre, felnőttekre, szülőkre, gyermekekre, nagymamákra és kismamákra, egészségesekre és főként a krónikus betegséggel küzdőkre. A következő hetek, hónapok mindenkitől fokozott figyelmet és alaposabb körültekintést kívánnak.

Élet cukorbetegen

Presszó-tudomány

Hatalmas összegeket mozgat meg a kávé világpiaca, így nem csoda, hogy a kutatók is gyakran és szívesen foglalkoznak fogyasztásának az egészséget érintő hatásaival. Azt már korábban kimutatták, hogy a rendszeres kávézás csökkenti néhány elterjedt betegség halálozási kockázatát. Ám arról mindmáig keveset tudni, hogy miféle mechanizmus révén érheti ezt el, meghosszabbítva ezzel például a diabéteszesek életét?

Élet cukorbetegen

Diabétesz világnap

November 14. immár közel három évtizede a Diabétesz Világnapja. Frederick Grant Banting, az inzulin felfedezője születésnapján a Nemzetközi Diabétesz Szövetség mindig kiválaszt egy a betegséggel kapcsolatos fókusztémát. S arra biztatnak, hogy világszerte minél több akcióval hívják fel arra a potenciális érintettek figyelmét. Így volt már központi téma például a cukorbaj okozta vakság veszélye, ahogy a táplálkozás szerepe is a megelőzésben és a terápiában. Tavaly a család került il


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.