Tudástár

Nyaralás
Készüljünk fel a legrosszabbra

Mindent, amire vészhelyzet esetén, illetve rendszeres időközönként szükségünk lehet, tartsunk magunknál. Ha repülünk, semmiképpen ne pakoljuk a gyógyszereinket a feladott poggyászba, mert lehet, hogy az eltűnik vagy csak késve kapjuk meg. Ha autóval indulunk útnak, legyen nálunk elegendő víz és étel!
Tovább
Mire készüljünk nyaraláskor

Minden sokat látott túravezető és bajba került turista pontosan tudja, a sikeres nyaraláshoz elengedhetetlen, hogy előre tervezzünk. Foglalások kinyomtatva, az útikalauz bekészítve, mire lehet még szükség? Az orvosok tapasztalata szerint a cukorbetegek mintegy tíz százaléka tapasztal cukros panaszokat nyaralás közben. Pedig egy kis felkészüléssel ezek elkerülhetőek lennének, akár a strandra, akár a hegyekbe készülünk.


Tovább
Utazás, nyaralás, ügyeljen egészségére
Minden inzulinnal kezelt cukorbeteg nyugodt szívvel vállalkozhat utazásra, környezetváltozásra, ha a szabadság eltöltését előre eltervezi, végig átgondolva a speciális egészségi állapotából adódó sajátosságokat.
Tovább
Figyelemfelhívó akciók
Magyarországon 12 év alatt megduplázódott a cukorbetegséggel orvoshoz fordulók aránya, és ez a tendencia folytatódik. Ezért is fontos, hogy akinek egy szűrésen magas a vércukorszintje, az minél több ismeretet kapjon a diabéteszről, és arról, hogy milyen vizsgálat, kezelés várhat rá - hangzott el azon az eseményen, ahol Tóth Vera, Szabó Zsófi és Tarján Zsófi is beszélt arról, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük, miután kiderült, érintettek.
Tovább
Feltételekhez kötött egészségi állapot
Állandóan visszatérő probléma, hogy a cukorbetegség sokáig nem jár közvetlen fizikai tünetekkel, emiatt...
Tovább