Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Kockázatok

Szezonális bajok

Mostanra a Covid is beilleszkedni látszik az őszi-téli légúti járványok sorába. Idén megelőzte az influenzát, karácsony előtt a náthás-köhögős betegek között egy influenzásra már mintegy nyolc koronavírusos jutott. Bár ez az arány vélhetően a változni fog a következő hetekben, sok év tapasztalata szerint az influenzavírus-fertőzések száma január-februárban szokott megugrani.


Kockázatok

A sok kis többlet tönkretesz

Egy átlagos magyar napi több, mint 3300 kalóriát fogyaszt, s ezzel mintegy tíz százalékkal energiadúsabb az étrendje, mint egy évtizeddel korábban - idézte az ENSZ statisztikáját a minap a MedicalOnline. Ez az érték különösen akkor figyelemre méltó, ha hozzávesszük, hogy az ajánlott átlagos napi energiabevitel (közepesen aktív középkorúak esetében) férfiaknál mintegy 2600, míg nőknél 2000 kalória.


Kockázatok

Szúrások szezonja

A köhögős-lázas-taknyos időszak beköszöntének biztos jele, hogy november elejére megérkezett a háziorvosokhoz a 3 év felettieknek szánt ingyenes influenzaoltás. A rendszer a szokásos: a foglalkozásukból eredően veszélyeztetetteken túl azok jogosultak erre, akik esetében nagyobb kockázatot jelent, azaz rosszabb kimenetelt valószínűsít egy influenzás megbetegedés.


Kockázatok

Mamák és babák

A terhességi diabétesz korábbi kimutatását teszi lehetővé az az új eljárás, amit a Semmelweis Egyetem kutatói mutattak be a The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism folyóiratban. A szénhidrátháztartás átmeneti zavara - ami a terhességeknek mintegy tizedében jelentkezik - egyaránt veszélyezteti az anyát és a magzatot, ezért kötelezően szűrik is, ám a jelenlegi hazai gyakorlat szerint csak a terhesség 24-28. hetében.


Kockázatok

Járvány és tudomány

Már a Covid-járvány legkorábbi szakaszában is több helyen megfigyelték az 1-es típusú diabétesz gyakoribb előfordulását a gyerekek között. Most a JAMA Network Open egy olyan tanulmányt közölt, amely 42 korábbi kutatás és mintegy százezer gyerek esetének módszeres áttekintése alapján is megerősített ezt a tapasztalatot.A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.