Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Kockázatok

Kritikus a tömeg

Az elhízás veszélyes! - ehhez a régi igazsághoz adott újabb szempontokat egy minapi nyilatkozatában Bedros J. Róbert, az Országos Obezitológiai Centrum vezetője. Ő abból az alkalomból beszélt szeptemberben [2020] a novekedés.hu-nak, hogy egy szerzőtársával tanulmányt írt a túlsúlyosság és a koronavírus-fertőzés következményeinek kapcsolatáról.


Kockázatok

Szúrnak és védenek

Az, hogy most sokkal enyhébb a társadalmi érintkezések korlátozása, mint volt fél esztendeje, nem csupán az új koronavírus, hanem a közönséges influenza terjedését is könnyíti. Így vélhetően annak az őszi hulláma sem lesz olyan enyhe, mint volt a tavaszi.


Kockázatok

Riadó idő van

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján idén nyáron is sok gyötrően forró napra, időszakra számíthatunk. Tavaly [2019] már júniusban is - pedig ez még korántsem tipikusan a kánikulák hónapja - volt hőségriadó. Azaz a tisztifőorvosnak figyelmeztetnie kellett az embereket, hogy védekezzenek tudatosan, mert az éjszakánként sem enyhülő forróság az egészségüket is fenyegeti.

Kockázatok

Járvány-tudomány

Mire Európába ért az új koronavírus-járvány, már tudtuk, hogy különösen veszélyes a cukorbetegekre. A COVID-19 által okozott fertőzés és a diabétesz egymásra hatásának részleteiről azonban még máig sem tudunk eleget. Az újabb megfigyeléseket, tapasztalatokat az Orvostovábbképző Szemle Online tekintette át [2020] április végén.

Kockázatok

A járvány és a diabétesz

Nem csak a koronavírus-járvány, a védekezés miatt megváltozott körülmények is nehezíthetik a cukorbetegek mindennapjait. A helyzet kicsit hasonlít egy egzotikus utazásra, ahol fokozott a fertőzésveszély, ráadásul a szolgáltatások sem a megszokottak, s úgy kell készülni, hogy bármikor bármi váratlan megeshet.


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.