Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Kockázatok

Járvány-tudomány

Mire Európába ért az új koronavírus-járvány, már tudtuk, hogy különösen veszélyes a cukorbetegekre. A COVID-19 által okozott fertőzés és a diabétesz egymásra hatásának részleteiről azonban még máig sem tudunk eleget. Az újabb megfigyeléseket, tapasztalatokat az Orvostovábbképző Szemle Online tekintette át [2020] április végén.

Kockázatok

A járvány és a diabétesz

Nem csak a koronavírus-járvány, a védekezés miatt megváltozott körülmények is nehezíthetik a cukorbetegek mindennapjait. A helyzet kicsit hasonlít egy egzotikus utazásra, ahol fokozott a fertőzésveszély, ráadásul a szolgáltatások sem a megszokottak, s úgy kell készülni, hogy bármikor bármi váratlan megeshet.

Kockázatok

Enni csak pontosan, szépen...

Ha nem is mindig látványosan, de igen gyorsan bünteti az ember szervezete az étkezési "kilengéseket" - ezt bizonyító adalékokat szolgáltat több friss kutatás. Azt már korábban megfigyelték, hogy a túl cukros-zsíros-sós, úgynevezett "nyugati étrend" állatoknál rontja a hipokampusz működését. Ez az az agyterület, amely egyebek mellett a memóriáért, illetve az étvágykontrollért is felelős.

Kockázatok

Külső/belső óraátállítás

A "mikor feküdjön le a gyerek?" örök vitájához adott új adalékokat egy a Pediatrics folyóiratban publikált friss vizsgálat. Svéd kutatók a kicsik alvási szokásait és fejlődését 1 és 6 éves koruk között követték. Azt találták, hogy akik általában későn fekszenek le - e vizsgálatban a 9 óra utáni altatás számított későinek - azok hajlamosak lettek a hízásra. Azaz a vizsgálat végére a többiekhez képest szélesebb volt a derekuk, s nagyobb a testtömegindexük.

Kockázatok

Statikus tinik

Szinte az egész világon bajban vannak a tizenévesek. Négyötödük nem mozog eleget - jelentette az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy másfélszáz országban végzett felmérés alapján. Az inaktív gyerekkor visszaveti a szellemi és testi fejlődésüket, s úgy alakítja a szokásaikat, hogy aztán felnőttként is hiányozzon mindennapjaikból az éltető mozgás. Emiatt pedig nő az esélyük számos bajra, köztük a szívrohamra, az agyvérzésre, miként a 2-es típusú diabéteszre is.


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.