Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Kockázatok

Nyári bajok

A jóval idő előtt érkezett nyár, majd a nyomában visszatért kora tavasz már idén is emlékeztetett arra, hogy ideje hozzászoknunk az időjárás extrém változásaihoz. Számíthatunk arra, hogy nyáron is próbára tesznek majd az erős hőhullámok, meg az azokat megszakító, s hirtelen lehűlést hozó viharos légáramlatok.


Kockázatok

Füstoszlatás

Egykor még a cigarettázás népszerűsítését is szolgálta, utóbb viszont már csak egy-egy csontváz képéhez társított szarkasztikus megjegyzésként járta a mondás, hogy "a dohányzás karcsúsít". Ezt a képet most némileg átszínezi egy friss dán kutatás. Persze nem abban az értelemben, hogy a dohányzás ne rövidítené az életet, hiszen egyértelműen fokozza egyebek mellett a kardiológiai betegségek, a különféle rákok, illetve a diabétesz kialakulásának a kockázatát is.


Kockázatok

Zsír-plasztika

Nem csupán a többletkalóriák okolhatók az elhízásért, ám a kutatók e viszonylag friss felismerése sem teszi sokkal könnyebbé azok dolgát, akik az egészséges testsúlyuk megtartásával bajlódnak.


Kockázatok

Szezonális bajok

Mostanra a Covid is beilleszkedni látszik az őszi-téli légúti járványok sorába. Idén megelőzte az influenzát, karácsony előtt a náthás-köhögős betegek között egy influenzásra már mintegy nyolc koronavírusos jutott. Bár ez az arány vélhetően a változni fog a következő hetekben, sok év tapasztalata szerint az influenzavírus-fertőzések száma január-februárban szokott megugrani.


Kockázatok

A sok kis többlet tönkretesz

Egy átlagos magyar napi több, mint 3300 kalóriát fogyaszt, s ezzel mintegy tíz százalékkal energiadúsabb az étrendje, mint egy évtizeddel korábban - idézte az ENSZ statisztikáját a minap a MedicalOnline. Ez az érték különösen akkor figyelemre méltó, ha hozzávesszük, hogy az ajánlott átlagos napi energiabevitel (közepesen aktív középkorúak esetében) férfiaknál mintegy 2600, míg nőknél 2000 kalória.A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.