Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Kockázatok

Járvány és tudomány

Már a Covid-járvány legkorábbi szakaszában is több helyen megfigyelték az 1-es típusú diabétesz gyakoribb előfordulását a gyerekek között. Most a JAMA Network Open egy olyan tanulmányt közölt, amely 42 korábbi kutatás és mintegy százezer gyerek esetének módszeres áttekintése alapján is megerősített ezt a tapasztalatot.


Kockázatok

Hőség és riadó

A nyári hőség az egyik legnagyobb próbatétel a cukorbetegek számára. Ilyenkor minden kicsit másképp működik, s ezért könnyebb is hibázni az önmenedzselésben. Amikor a Mayo Klinika munkatársai azt kutatták - hasonló hazai vizsgálatról sajnos nem tudunk -, hogy a pácienseik mennyit tudnak a hőséggel szembeni védekezésről, nem túl megnyugtató képet kaptak.


Kockázatok

Úgy megy a Covid, hogy marad

Májusban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) lefújta a Covid-veszély miatt meghirdetett világriadót, ezzel az új koronavírus is besorolt a szokásos járványaink közé. Már ritkábban kerül be a napi hírekbe, kevésbé látszik érdekesnek, de ettől még nem lett veszélytelen, ugyanúgy bele lehet halni.


Kockázatok

Konyhai örökség

Az Elhízásellenes Világszövetség néhány hete publikált jelentése szerint a következő években nálunk évi 4,2 százalékkal nő majd az elhízott gyerekek száma. E folyamat nem ma kezdődött, s már az egészségügyi statisztikákban is látszanak a következményei.


Kockázatok

Terhességi tanácsadás

Az anyák diabétesze közös baj, még ha annak hatása esetleg csak évek múltán jelentkezik a gyerekeiknél. A kutatók legújabban a terhességi cukorbetegség és a gyermekek idegrendszeri fejlődésének egyes eltérései között tártak fel kapcsolatot.A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.