Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Érdekes tartalmak

Olvassa el a megújuló cikkeinket, melyek aktuális témákban és olvasmányos formában nyújtanak hasznos információkat Önnek!
Éljen teljes életet cukorbetegen is!

Kockázatok

Riadó idő van

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján idén nyáron is sok gyötrően forró napra, időszakra számíthatunk. Tavaly [2019] már júniusban is - pedig ez még korántsem tipikusan a kánikulák hónapja - volt hőségriadó. Azaz a tisztifőorvosnak figyelmeztetnie kellett az embereket, hogy védekezzenek tudatosan, mert az éjszakánként sem enyhülő forróság az egészségüket is fenyegeti.

Kockázatok

Járvány-tudomány

Mire Európába ért az új koronavírus-járvány, már tudtuk, hogy különösen veszélyes a cukorbetegekre. A COVID-19 által okozott fertőzés és a diabétesz egymásra hatásának részleteiről azonban még máig sem tudunk eleget. Az újabb megfigyeléseket, tapasztalatokat az Orvostovábbképző Szemle Online tekintette át [2020] április végén.

Kockázatok

A járvány és a diabétesz

Nem csak a koronavírus-járvány, a védekezés miatt megváltozott körülmények is nehezíthetik a cukorbetegek mindennapjait. A helyzet kicsit hasonlít egy egzotikus utazásra, ahol fokozott a fertőzésveszély, ráadásul a szolgáltatások sem a megszokottak, s úgy kell készülni, hogy bármikor bármi váratlan megeshet.

Kockázatok

Enni csak pontosan, szépen...

Ha nem is mindig látványosan, de igen gyorsan bünteti az ember szervezete az étkezési "kilengéseket" - ezt bizonyító adalékokat szolgáltat több friss kutatás. Azt már korábban megfigyelték, hogy a túl cukros-zsíros-sós, úgynevezett "nyugati étrend" állatoknál rontja a hipokampusz működését. Ez az az agyterület, amely egyebek mellett a memóriáért, illetve az étvágykontrollért is felelős.

Kockázatok

Külső/belső óraátállítás

A "mikor feküdjön le a gyerek?" örök vitájához adott új adalékokat egy a Pediatrics folyóiratban publikált friss vizsgálat. Svéd kutatók a kicsik alvási szokásait és fejlődését 1 és 6 éves koruk között követték. Azt találták, hogy akik általában későn fekszenek le - e vizsgálatban a 9 óra utáni altatás számított későinek - azok hajlamosak lettek a hízásra. Azaz a vizsgálat végére a többiekhez képest szélesebb volt a derekuk, s nagyobb a testtömegindexük.


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.