Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Diós kalács

Hozzávalók:
25 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
25 dkg finomliszt
1 db tojás
4 dl tej
15 dkg darált dió
2 dkg élesztő
½ kk szegfűszeg
5 dkg vaj
édesítőszer
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1281 KJ (306 kcal)
Fehérje
12 g
Zsír
9,5 g
Szénhidrát
37 g
Elkészítés:

1. A darált diót főzzük fel ½  dl tejjel, édesítőszerrel, szegfűszeggel.

2. A liszteket keverjük össze, vajjal morzsoljuk el és az feloldott élesztővel dagasszuk. 

3. 20 perc pihentetés után, nyújtsuk ki a tésztát és vágjuk 12 darabra. 

4. A tésztát kenjük meg diótöltelékkel és sodorjuk fel majd ismét hagyjuk pihenni.

5. 200 fokos előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük pirosra.


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.