Szamócás rizsfelfújt
Hozzávalók:
8 dl tej
12 dkg rizs, barna
50 dkg szamóca
4 db tojás
1 db citromhéja
3 dkg margarin
vaníliarúd
energiamentes édesítőszer
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1717 KJ (411 kcal)
Elkészítés:
1. A vaniliás tejben főzzük meg a rizst, ha szükséges pótoljuk a tejet vízzel.
2. A tojás sárgáját keverjük ki a margarinnal, édesítőszerrel, és a reszelt citromhéjjal.
3. A tojásfehérjét verjük habbá.
4. A kihűlt megfőtt rizst forgatjuk össze a tojássárgájával és fehérjével.
5. Öntsük kikent tűzálló edénybe a rizs felét, majd a megmosott felezett eper szemeket fektessük bele. Öntsük rá a rizs másik felét.
6. Közepesen meleg sütőben aranysárgára sütjük.