Almás muffin (20 db)
Hozzávalók:
50 dkg alma
30 dkg búzaliszt, teljes kiőrlésű
20 dkg liszt
17 dkg margarin
3 db tojás
1 kk fahéj, őrölt
1 db sütőpor
Elkészítés:
1. Az almákat megmossuk, magházát eltávolítva lereszeljük nagylyukú reszelőn.
2. A tojásokat kikeverjük a margarinnal, fahéjjal, sütőporral.
3. A tojásos margarinhoz adjuk a kétféle lisztet, és a végén beleforgatjuk a reszelt almákat.
4. Az almától és a fahéjtól édes ízt kap a tészta, de ha szükséges, még édesíthető energiamentes édesítőszerrel ízlés szerint.
5. A muffin formát kibéleljük és kiadagoljuk a tésztát.
6. Közepesen meleg sütőben, kb. 20 perc alatt aranysárga színűre sütjük.