Csokis, sütőtökös pite (12 szelethez)
Hozzávalók:
3 darab tojás
500 g sütőtök
25 g margarin
1 darab leveles tészta
1 dl habtejszín (30%-os)
1 evőkanál étolaj
50 g eritrit (édesítőszer)
100 g diabetikus étcsokoládé
1 tk őrölt fahéj
1 kk szerecsendió
1 mk gyömbér
Elkészítés:
1. A sütőtököt kisebb kockákra vágjuk, kevés margarinon puhára pároljuk. Párolás után kihűtjük, majd turmixoljuk a tojásokkal, a tejszínnel, a fűszerekkel és az eritrittel.
2. A tésztát kitekerjük, vékony rétegben belenyomkodjuk a sütőformába, úgy, hogy az oldalán körben 5 cm-es perem legyen. A sütőtökös tölteléket beleöntjük, hogy egyenletesen szétterüljön a formában.
3. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 30 percig sütjük, majd 130 fokon tovább sütjük még 30 percig.
4. A csokimáz bevonathoz vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, a végén egy evőkanál olajjal hígítjuk. A tortára öntjük, és hagyjuk megdermedni.