Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Diós bejgli (kb.20 adaghoz)

Hozzávalók:
200 g tönkölybúzaliszt
400 g teljes kiőrlésű liszt
3 darab tojás sárgája
1 darab tojás
200 g margarin
20 g instant élesztő
250 g eritrit (édesítőszer)
400 g dió
3,5 dl tej (1,5%-os)
1 csipet só
2 evőkanál reszelt citromhéj
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál cukor
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
334,5 kcal
Fehérje
10,3 g
Zsír
21 g
Szénhidrát
23,6 g
Elkészítés:

1. Az élesztőt egy csipetnyi cukorral 1,5 dl meglangyosított tejben felfuttatjuk, és a kétféle liszthez adjuk.

2. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval, a margarinnal,100 g eritrittel, tojás sárgájával valamint egy csipet sóval. A kidolgozott tésztát négy cipóra osztjuk, és meleg helyen 1 órán keresztül kelesztjük.

3. Elkészítjük a tölteléket: a darált diót 2 dl tejjel felfőzzük, elkeverjük 150 g eritrittel. Adunk hozzá reszelt citromhéjat és őrölt fahéjat.

4. A kelesztési idő letelte után a cipókat lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra és rásimítjuk a tölteléket. A két rövidebb oldalának a szélét visszahajtjuk, majd hosszanti oldalánál fogva feltekerjük.

5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és megkenjük tojássárgájával. Kb. 15 perc után tojásfehérjével is átkenjük. Majd villával megszurkáljuk a rudakat, előmelegített sütőben 160 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.


A Diabétesz Kontroll Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kontroll Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2013 Roche

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.