Mentás nektarinos torta (12 szelethez)
Hozzávalók:
15 dkg zabpehely (apró szemű)
15 dkg alma
2 dl habtejszín
3 dl natúr joghurt
30 dkg nektarin
2 zacskó instant zselatin
kis csokor menta
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál eritrit (édesítőszer)
1 tk. őrölt fahéj
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
555 KJ/ 132 kcal
Elkészítés:
1. A zabpelyhet kézzel összegyúrjuk a lereszelt almával, fahéjjal, majd egy folpackkal bélelt 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
2. A hideg tejszínt felverjük, közben fokozatosan hozzáadjuk az egyik zacskó instant zselatint.
3. A nektarint az édesítőszerrel, a mentával, a citromlével és a joghurttal simára turmixoljuk, hozzákeverjük a másik zacskó zselatint, és elkeverjük a tejszínnel.
4. A krémet a zablapra öntjük, hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára. Tálaláskor nektarinszeletekkel, mentalevelekkel díszíthetjük a tortát.