Képviselőfánk (kb. 18 darabhoz)
Hozzávalók:
10 dkg zabpehelyliszt
4 db tojás
1 dl víz
5 dkg kókuszzsír
3 ek eritrit (édesítőszer)
1 csipet só
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej (1,5 %-os)
5 dl habtejszín (cukrozatlan)
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
625,4 KJ (149 kcal)
Elkészítés:
1. A vizet összeforraljuk a kókuszzsírral. Hozzákeverjük a sóval és az édesítőszerrel elkevert zabpehelylisztet, majd 2-3 percig kevergetjük, amíg egynemű nem lesz. A tésztát levesszük a tűzről, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Folyamatosan keverjük, nehogy kicsapódjon a tojás.
2. Miután az összes tojást a tésztához adtuk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teáskanálnyi halmokat teszünk egymástól kb. 2-3 cm távolságra.
3. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, amíg megnőnek a fánkok, majd 160 fokon még 15 percet sütjük.
4. A pudingporból a tejjel megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt a puding, a tejszínt felverjük az édesítőszerrel. 3-4 púpozott evőkanál tejszínhabot hozzákeverünk, a maradék tejszínhabot pedig félretesszük.
5. A megsült, kihűlt fánkokat felülről számítva kb. az 1/3 részénél elvágjuk. Mindegyikbe teszünk egy evőkanál tejszínhabos pudingot, majd a tetejére egy evőkanál tejszínhabot és a fánkok levágott kalapját.