Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Medvehagymás fonott kalács (2 darab kalácshoz)

Hozzávalók:
0,5 kg teljes kiőrlésű liszt
0,5 kg búzaliszt
1 darab tojás
140 g vaj
1 csokor medvehagyma
500 ml tej (1,5 %-os)
1 evőkanál cukor (kelesztéshez)
25 g élesztő
45 g só
kenéshez tojás
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
10185,4 KJ (2425 kcal)
Fehérje
71 g
Zsír
76 g
Szénhidrát
328 g
Elkészítés:

1. Egy tálban elkeverjük a lisztet a tojással, vajjal, a felaprított medvehagymával és sóval. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A felfuttatott élesztőt a lisztes keverékbe keverjük, kézzel bedagasztjuk a tésztát.

2. Konyharuhával letakarva 1 órát kelesztjük. Miután megkelt, 6 egyenlő részre vágjuk, egy kalácshoz 3 tortarészt fonunk össze.

3. A kis gombócokat 3 egyenlő hosszúságú rúddá sodorjuk, az egyik végüknél összetapasztjuk, és befonjuk. Az összevont kalácsokat 30 percet hagyjuk szobahőmérsékleten kelni.

4. Egy tojást villával lazán felverünk, és megkenjük vele a kalácsokat. 180 fokon 25-30 percig sütjük.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.