Cukkinitorta avokádókrémmel (kb. 8 szelethez)
Hozzávalók:
10 dkg darált dió
5 dkg kókuszliszt
1 ek sütőpor
4 db zöld citrom
20 dkg cukkini
3 db tojás
15 dkg+ 2 ek eritrit (édesítőszer)
6 dkg kókuszolaj
125 g natúr joghurt
20 dkg avokádó
2,5 dl kókusztejszín
2 ek pisztácia (tisztított)
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1354 KJ (322,3 kcal)
Elkészítés:
1. A diót, a kókuszlisztet, a sütőport és 2 darab zöld citrom héját elkeverjük.
2. A cukkinit lereszeljük. A tojásokat felverjük az eritrittel, hozzákeverjük a kókuszolajat, a joghurtot, a cukkinit, majd a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
3. A masszából egyenként kisütünk 3 db 20-22 cm-es kerek tortalapot.
4. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, kimérjük a 20 dkg-ot, összedolgozzuk a kókusztejszínnel, 2 darab zöld citrom levével és héjával, majd 2 ek. eritrittel édesítjük.
5. A kihűlt tortalapok közé kenjük az avokádós krémet, a tetejére is kenünk, és pisztáciával megszórjuk.