Puszedlikocka (20 szelethez)
Hozzávalók:
25 dkg sárgabarackbefőtt (cukormentes)
15 dkg vaj
5 dkg diabetikus méz
2 db tojás
10 dkg eritrit (édesítőszer)
1 kk szódabikarbóna
2 kk mézeskalács-fűszerkeverék
75 g teljes kiőrlésű liszt
75 g búzaliszt
½ dl tej (1,5 %-os)
1 db narancs héja
10 dkg étcsokoládé (cukormentes)
2 ek olaj
5 dkg dió
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
600 KJ (143 kcal)
Elkészítés:
1. A barackokat lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A vajat a diabetikus mézzel összeolvasztjuk, a tojást kikeverjük az édesítőszerrel, majd az egészet összekeverjük a szódabikarbónával és a fűszerkeverékekkel elkevert liszttel, a barackkal, majd fellazítjuk a tejjel, és a reszelt narancshéjjal ízesítjük.
2. A masszát a tepsibe simítjuk, a sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
3. A csokoládét keverőtálba tördeljük, vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal, és a kihűlt sütemény tetejére kenjük, majd megszórjuk durvára vágott dióval.
4. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.