Lencsepiskóta kolbásszal (10 szelethez)
Hozzávalók:
15 dkg vörös lencse
3 db tojás
2 ek vaj
3 ek zabpehelyliszt
20 cm hosszú füstölt kolbász
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
689 KJ (164 kcal)
Elkészítés:
1. A lencsét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A főtt lencsét szétnyomjuk, hogy kicsit darabos legyen. A tojássárgáját a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a szétnyomott lencsét, a lisztet, majd a fehérjehabbal lazítjuk.
3. Egy kisebb téglalap alakú tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleszedjük a lencsetészta felét, középre belefektetjük a szál kolbászt, befedjük a tészta másik felével. 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.
4. Ha elkészült, kiszedjük a formából és ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.