Epres fehér csokis sütemény (kb.12 szelethez)
Hozzávalók:
4 db tojás
3 ek eritrit (édesítőszer)
4 ek teljes kiőrlésű liszt
4 dl tejszín
20 dkg fehér csokoládé (cukormentes)
50 dkg eper
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1019 KJ (243 kcal)
Elkészítés:
1. A tojásfehérjét 2 evőkanál édesítővel kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a maradék eritrittel, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Belekeverjük a lisztet, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
2. A krémhez 1 dl tejszínt felmelegítünk, beletördeljük a csokoládét, és folyamatos keveréssel felolvasztjuk. Amikor kész, hűtőbe tesszük kb. 30 percre, hogy lehűljön. Majd géppel habosra keverjük. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, majd a csokis masszát óvatosan belekeverjük.
3. Néhány eperszemet félreteszünk díszítésnek, ezeket szeletekre vágjuk, a többit pedig egyben hagyjuk. Az egyik tésztalapot megkenjük bőven a krémmel, majd erre sorakoztatjuk az egész eperszemeket. Ezt újabb adag krémmel simítjuk, majd lezárjuk a másik tésztalappal.
4. A sütemény tetejét a maradék krémmel borítjuk, és a szeletelt eperrel díszítjük. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, és utána szeleteljük.