Erdeigyümölcsös túrós pite
(36×13 cm-es piteformához)
Hozzávalók:
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
20 dkg vaj
3 dkg eritrit (édesítőszer)
7 dkg por eritrit
1 db tojás sárgája
3 ek hideg víz
1 csipet só
30 dkg túró (félzsíros)
1 db citrom héja
1 ek vaníliakivonat
1 dl habtejszín
40 dkg erdei gyümölcs
szeletelt mandula
mentalevél
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
13335 KJ (3175 kcal)
Elkészítés:
1. A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval és az eritrittel, majd összemorzsoljuk 10 dkg hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vizet és gyorsan egyneművé gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk és kibéleljük vele a kivajazott, lisztezett piteformát. Sütőpapírt terítünk rá, erre szárazbabot szórunk, és a tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. A nehezékkel együtt leemeljük a sütőpapírt, és a pitét további 5 percig sütjük.
2. A töltelékhez összedolgozzuk a túrót 10 dkg puha vajjal, a citrom héjával, a vanília kivonattal és a por eritrittel. A tejszínt keményre verjük, és a túrós masszához forgatjuk. A krémet a kihűlt alapra kenjük, ráhalmozzuk a gyümölcsöt, és tálalásig hűtőbe tesszük.
3. Tálalás előtt szeletelt mandulával és mentalevéllel díszíthetjük.