Mézes puszedli (35 darabhoz)
Hozzávalók:
8 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg mandulaliszt
5 dkg eritrit (édesítőszer)
1 dkg poreritrit (édesítőszer)
2 db tojás
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
½ kk szódabikarbóna
1 csipet só
7,5 dkg vaj
2,5 dkg (2 ek) habtejszín (cukrozatlan)
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
158 KJ (38 kcal)
Elkészítés:
1. A liszteket a mézeskalács fűszerkeverékkel, egy csipet sóval, eritrittel és szódabikarbónával összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal.
2. A tojással és a tejszínnel összegyúrjuk egy tálban, lefedve egy éjszakát pihentetjük hűtőszekrényben.
3. Kisebb diónyi gombócokat formázunk, és sütőpapíros tepsire helyezzük, előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
4. Ha kihűltek, poreritrittel enyhén felhabosított tojásfehérjébe mártjuk, és hagyjuk megszáradni.