Szilvás-kókuszos szelet
(24 szelethez)
Hozzávalók:
6 dkg kukoricaliszt
6 dkg kukoricadara
10 dkg darált dió
6 dkg kókuszreszelék
1 csomag sütőpor
10 dkg eritrit (édesítőszer)
1 db citrom
3 db tojás
2 dl kókuszital (kókusztej, cukormentes)
1 kk vaníliaaroma
12 db szilva
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
332 KJ (79 kcal)
Elkészítés:
1. A kukoricalisztet összeforgatjuk a kukoricadarával, a darált dióval, a kókuszreszelékkel és a sütőporral. Ízesítjük az eritrittel, a citrom reszelt héjával és egy csipet sóval.
2. A tojásokat egy tálba felütjük, habosra keverjük. Hozzáadjuk a kókuszitalt, a vaníliaaromát, kb. 1 dl vizet és a citrom levét. Az egészet alaposan kikeverjük, majd a száraz hozzávalókkal összedolgozzuk.
3. A lágy masszát egy 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tetejét megszórjuk a felaprított szilvával. 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
4. Sütés után hagyjuk kihűlni és szeletekre vágjuk.
WEB/REC/C/2024/VII/01-06v.