Mangózselés panna cotta
(3 pohárhoz)
Hozzávalók:
1,5 dl tej (1,5 %-os)
1,5 dl tejszín
15 dkg görög natúr joghurt
4,5 dkg poreritrit (édesítőszer)
10 g zselatinpor
1 tk vaníliaaroma
1 db mangó
1 ek citromlé
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1238KJ (296 kcal)
Elkészítés:
1. A tejet a tejszínnel, a joghurttal és 3 dkg édesítőszerrel kis lángon felforrósítjuk. Közben 5 g zselatinport kevés vízben feloldunk. A tejes alapot a tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliaaromát és a zselatint, majd simára keverjük. Langyosra hűtjük és poharakba adagoljuk. A krémet néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
2. A mangó húsát meglocsoljuk a citromlével, pürésítjük, majd felforraljuk és szűrön átpasszírozzuk. A gyümölcspépet felmelegítjük 1,5 dkg édesítőszerrel, hozzáadjuk a vízben feloldott 5 g zselatint, langyosra hűtjük. A panna cotta-ra csorgatjuk, és szilárdulásig ismét hűtőbe tesszük.
3. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem kemény a hab, hozzáadunk 10 dkg édesítőszert, a végén pedig óvatosan belekeverjük a ribizlit.
4. A sütőből kivett tésztára rákenjük a tojáshabot, majd visszatesszük még 10 percre sülni, amíg a teteje megpirul.
WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.