Email:
Jelszó:
Ha elfelejtette a jelszavát, akkor készítünk Önnek egy új átmeneti jelszót, amivel beléphet.

Kérjük, adja meg az email címét, amivel be szokott lépni. Erre a címre küldjük Önnek az átmeneti jelszavát.

Mangózselés panna cotta
(3 pohárhoz)

Hozzávalók:
1,5 dl tej (1,5 %-os)
1,5 dl tejszín
15 dkg görög natúr joghurt
4,5 dkg poreritrit (édesítőszer)
10 g zselatinpor
1 tk vaníliaaroma
1 db mangó
1 ek citromlé
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1238KJ (296 kcal)
Fehérje
7 g
Zsír
19 g
Szénhidrát
26 g
Elkészítés:

1. A tejet a tejszínnel, a joghurttal és 3 dkg édesítőszerrel kis lángon felforrósítjuk. Közben 5 g zselatinport kevés vízben feloldunk. A tejes alapot a tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliaaromát és a zselatint, majd simára keverjük. Langyosra hűtjük és poharakba adagoljuk. A krémet néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.

2. A mangó húsát meglocsoljuk a citromlével, pürésítjük, majd felforraljuk és szűrön átpasszírozzuk. A gyümölcspépet felmelegítjük 1,5 dkg édesítőszerrel, hozzáadjuk a vízben feloldott 5 g zselatint, langyosra hűtjük. A panna cotta-ra csorgatjuk, és szilárdulásig ismét hűtőbe tesszük.

3. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már majdnem kemény a hab, hozzáadunk 10 dkg édesítőszert, a végén pedig óvatosan belekeverjük a ribizlit.

4. A sütőből kivett tésztára rákenjük a tojáshabot, majd visszatesszük még 10 percre sülni, amíg a teteje megpirul.

WEB/REC/C/2024/VIII/01-06v.


A Diabétesz Kliens Program támogatói:


Az Accu-Chek® Instant készülék gyógyászati segédeszköz.
Az Accu-Chek®, Accu-Chek® Instant a Roche bejegyzett védjegyei. © 2016 Roche.
A Diabétesz Kliens Program® a Roche Magyarország Kft. bejegyzett védjegye. © 2021 Roche
AC/WS/C/2020/01v.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Valami történt.