Gyümölcsös charlotte
(8 szelethez)
Hozzávalók:
6 db tojás
15 dkg+3 ek poreritrit
15 dkg barna rizsliszt
8 ek diabetikus áfonyalekvár
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej (1,5 %-os)
25 dkg krémes túró
25 dkg áfonya
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
880 KJ (210 kcal)
Elkészítés:
1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a poreritrittel és 2 evőkanálnyi forró vízzel krémesre keverjük, végül rászitáljuk a rizslisztet, ráborítjuk a habot és óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit és a masszát kb. 1 cm vékonyan elterítjük a tepsin. 10 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Utána azonnal nedves konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és feltekerjük a piskótát. Becsomagoljuk sütőpapírba és hagyjuk kihűlni.
2. A pudingport elkészítjük a tejjel és 3 evőkanál poreritrittel. Hagyjuk kihűlni, majd beledolgozzuk a krémes túrót. Az áfonyából 5 dkg-t félreteszünk, a többit beleforgatjuk.
3. A piskótát kitekerjük, megkenjük a lekvárral, majd feltekerjük, és 1 cm vékony szeletekre vágjuk. Kibélelünk vele egy gömbölyű tálat. Belesimítjuk a krémet, és 2 órára hidegre tesszük. Tálalás előtt rászórjuk a félretett áfonyaszemeket.
WEB/REC/C/2024/IX/01-06v.