Mogyorós szaloncukor
(20 darabhoz)
Hozzávalók:
10 dkg őrölt mogyoró
5 dkg poreritrit
1 dkg kakaópor (cukrozatlan)
5 ek hideg víz
5 dkg csokoládé (diabetikus)
5 dkg étcsokoládé
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
267 KJ (64 kcal)
Elkészítés:
1. Az őrölt mogyorót összekeverjük az édesítőszerrel és a kakaóporral, majd a vizet kanalanként hozzáadva formázható masszát készítünk kézzel. A masszát két részre osztjuk, 2 hengert gyúrunk belőle és 10-10 részre osztjuk.
2. Vizes kézzel egyesével szaloncukor formájúra igazítjuk, sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük és 10 percre betesszük a fagyasztóba.
3. Vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládékat, és az enyhén megdermedt szaloncukor formákat belemártogatjuk, szilárdulásig sütőpapíros tálcára helyezzük.
WEB/REC/C/2024/XII/01-06v.