Vöröslencsés zöldségleves
Hozzávalók:
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem
1 kisebb darab zellergumó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 dkg vöröslencse
6 dkg köles
5 ek olaj
2 tk. só
2 db babérlevél
1 tk. fűszerpaprika
2 tk. majoranna
1 csokor petrezselyemzöld
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
1423 KJ (340 kcal)
Elkészítés:
1. A zöldségeket mossuk és hámozzuk meg, majd reszeljük le vagy vágjuk apróra.
2. Olajon pirítsuk meg a zöldségeket, só és a fűszerek hozzáadásával, majd öntsük fel körülbelül egy liter vízzel.
3. Tegyük bele a megmosott lencsét és kölest. 20 perc alatt főzzük puhára.
4. Tálalás előtt szórjuk bele az apróra vágott petrezselyemzöldet.