Franciasaláta
Hozzávalók:
42 dkg fagyasztott zöldborsó, sárgarépa (mirelit vegyesfőzelék)
4 dl 12% zsírtartalmú teljföl
26 dkg burgonya
18 dkg alma
12 dkg ecetes uborka
16 dkg cukormentes majonéz
mustár
citromlé
energiamentes édesítőszer
A kép csak illusztráció!
Kalóriatartalom
2757 KJ (660 kcal)
Elkészítés:
1. A burgonyát mossuk meg és a héjában főzzük meg. Ha kihűlt hámozzuk és vágjuk apró kockákra.
2. Az almát mossuk meg és ha a héja nem szép, távolítsuk el.Az almát a burgonyával megegyező nagyságúra kockázzuk fel.
3. A vegyes főzeléket pároljuk puhára és hagyjuk kihűlni.
4. Az ecetes uborkát kockázzuk fel.
5. Készítsük el a mártást: A majonézhez adjuk hozzá a mustárt, citromlevet, sót, édesítőszert, és a tejfölt. Keverjük jól össze!
6. A megfőzött és feldarabolt zöldségeket forgassuk a mártásba, és pár órán át hagyjuk a hűtőben pihenni.