Húsos kelkáposztaleves
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
32 dkg kelkáposzta
0,8 dl tejföl 12% zsírtartalmú
1,5 ek liszt
1 fej vöröshagyma
1 ek olaj
köménymag, őrölt
fűszerpaprika
só
feketebors
Elkészítés:
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk a só hozzáadásával.
2. A sertéscombot megmossuk és felkockázzuk, majd a megpárolt vöröshagymára téve megpirítjuk és félpuhára pároljuk a fűszerpaprikával, köménymaggal megízesítve.
3. Felengedjük vízzel és hozzáadjuk a tisztított felkockázott kelkáposztát.
4. Elkészítjük a habarást a tejfölből és a lisztből, hozzámelegítjük.
5. Kiforralás után lezárjuk a tüzet.