Zellerkrémleves, sajtkockákkal
Hozzávalók:
24 dkg zeller, tisztított
1 kis fej vöröshagyma
8 dkg eidami sajt
0,4 dl tejszín, főző
2 db tojás sárgája
1 ek étolaj
fehérbors
só
Elkészítés:
1. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon só hozzáadásával megpároljuk.
2. A zellert megtisztítjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a vöröshagymára téve, vízzel felöntve puhára főzzük.
3. Ha megpuhult, összeturmixoljuk és újra átforraljuk.
4. Az eidami sajtot apró kockákra vágjuk.
5. A tejszínnel és a tojássárgájával besűrítjük a levest, óvatosan hozzámelegítve.
6. Ízesítjük, sóval, fehérborssal.
7. A forró levest a sajtkockákkal tálaljuk.