Zöldséges lencseleves virslivel
Hozzávalók:
20 dkg virsli
20 dkg sárgarépa
16 dkg lencse
1,2 dl tejföl
12 dkg petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
2 ek liszt
1 ek olaj (repce)
só
mustár
ecet
csemege fűszerpaprika
babérlevél
Elkészítés:
1. A lencsét beáztatjuk egy éjszakára vagy pár órára.
2. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, egyenlő nagyságú kockákra vágjuk.
3. Hideg vízben feltesszük főni a lencsét a babérlevéllel, sóval ízesítve.
4. Beletesszük a zöldségeket és puhára főzzük.
5. Rántást készítünk liszttel, olajjal, fűszerpaprikával, majd a leveshez keverjük, ügyelve ara, hogy csomómentes legyen.
6. A virsliket felkarikázzuk és a leveshez adjuk.
7. A tejfölt hozzámelegítjük és utóízesítjük szükség szerint ecettel, mustárral.