Libaaprólék leves csigatésztával
Hozzávalók:
32 dkg liba aprólék
10 dkg sárgarépa
8 dkg zöldborsó
6 dkg petrezselyem gyökér
4 dkg tészta, csigatészta
1 fej vöröshagyma
bors fekete egész
fokhagyma
petrezselyemzöld
szerecsendió
só
Elkészítés:
1. Forró lobogó sós vízben pár perc alatt átforraljuk a húsokat.
2. Kivesszük, leöblítjük, és hideg vízben elkezdjük főzni. Ízesítjük az egészben hagyott tisztított zöldségekkel, fokhagymával, borssal, sóval.
3. Ha megpuhult a hús, utóízesítjük a levest. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, szerecsendiót reszelve.
4. A megpuhult zöldségeket felkarikázzuk, és a tésztával együtt a levesben kitálaljuk.